Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Інформація Некомерційного комунального підприємства «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»
AA

Інформація Некомерційного комунального підприємства «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»

Некомерційне комунальне підприємство «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» було зареєстровано 13 квітня 2018 року.

4 травня 2018 року згідно з рішенням Южноукраїнської міської ради від 22 березня 2018 р. прийняли на баланс будівлю та основні засоби від Комунального закладу «Южноукраїнська міська лікарня» (далі- КЗ «ЮМЛ»). Придбали необхідне медичне обладнання (тонометри, пульсоксиметри, швидкі тести на тропоніни для роботи в умовах Центру сімейної медицини, глюкометри, фонендоскопи) згідно з табелем оснащення, зроблено ремонт приміщень закладу. 01.06.18р. отримали ліцензію на медичну практику за №1043. З 3 липня 2018р. в порядку переведення з КЗ «ЮМЛ» прийняли на роботу 60 медичних працівників (лікарі, медсестри, молодші медсестри) та реєстраторів. Всі робочі місця закладу комп’ютеризовано та підключено до мережі Інтернет.

Заклад підключений до системи «E-HEALTH» і з 16 липня 2018р. розпочалась робота з підписання декларацій з мешканцями м. Южноукраїнська. На даний момент підписано 23094 декларацій. Сімейні лікарі та терапевти підприємства підписали дозволену кількість пацієнтів згідно з договором Національної служби здоров’я України. За час роботи підприємства залучено до роботи три нових лікаря: два сімейних лікаря і один лікар-терапевт. Підписання декларацій з деякими педіатрами закладу триває надалі.

Договір з Національною службою здоров’я України підписали у другій хвилі. З 1 жовтня 2018 р. заклад автономізувався, в зв’язку з чим змінилося джерело фінансування основної діяльності підприємства: кошти держаної медичної субвенції замінили кошти від НСЗУ за надання медичних послуг.

 



 

Читайте також

Як захиститися від холери

НКП «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»

Холера − це гостра діарейна інфекція, що виникає при вживанні харчових продуктів або води...

Що таке сказ?

НКП «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»

Сказ - це гостра інфекційна хвороба з тяжким ураженням центральної нервової системи, що спричиняєтьс...

Профілактика отруєнь рослинами

НКП «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»

Гострі отруєння рослинами трапляються зазвичай у теплу пору року серед мешканців які вживають незнай...