Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ГАРНА КВІТКА НАРЦИС
AA

ГАРНА КВІТКА НАРЦИС

У різних країнах про квітку нарцис розповідають різні історії, але всі вони прекрасні, як і ця рослина. Але так сталось, що краса цієї квітки трансформувалась в рису характеру людей – нарцисизм. Нарциси́зм — риса характеру, яка полягає у виключній самозакоханості.

Термін походить з грецького міфу про Нарциса, вродливого юнака, який не відповів взаємністю закоханій в нього німфі Ехо. У покарання за це він був приречений закохатися у власне відображення у воді озера і помер від цієї любові.

У психології  надмірний нарцисизм розглядають як серйозну особистісну дисфункцію. Слова «нарцисизм», «нарцисичний» і «нарцис» зазвичай використовуються як негативно забарвлені, що вказують на  марнославство,  зарозумілість,  егоїзм  або просто самозакоханість.

Критерії, за якими можна розпізнати нарцисичні риси: демонстративність нагадує таку ж, як у істериків, проте у нарцисів вона носить характер претензії на все найкраще за один факт свого існування; марнославство; представляти себе в більш вигідному світлі; тяга до визнання будь-яких, навіть малих справ.

Критерії: фантазії про свій успіх; експлуатація інших, де це можливо; сильне почуття заздрості. Основа світогляду нарциса — почуття власної винятковості і обраності, яка обов'язково повинна бути визнана оточуючими людьми.

Бачив стрічку – «Думки депутатів про карантин». До багатьох осіб з названої стрічки, далі на фото, у мене нема запитань, це люди, які не з нашого міста. А те, що новий журналіст Надьожа О. періодично має якісь претензії до роботи виконавчого комітету міської ради і міського голови - це не новина.

В свій час я з ним не продовжив контракт на посаді керівника комунального підприємства «Критий ринок», бо були вагомі підстави його замінити. Наразі його діяльність і вислови дуже схожі до теми цієї публікації.

То цього журналіста депутати не пустили на сесію, бо мали на це підстави, то він невдоволений, що сесію в карантин депутати вирішили проводити в закритому режимі, то про якийсь «дерибан» землі веде мову, як і про багато іншого, що в знакових питаннях немає під його твердженнями ніяких підстав. 

Може образи, може щось інше штовхнуло О. Надьожу в журналістику, і мабуть, це не останнє його бажання, бо теми, які він намагається пояснювати мешканцям з однієї сторони, як правило, є далеко не простими чи надуманими, а з іншої, відповіді з його вуст на поставлені проблемні питання, принаймні, дуже поверхові, популістські та носять явну спробу сподобатись людям.

О. Надьожа та особи з фото, мабуть, гарно знають мету їх зібрання. А ось що в цьому оточенні робив Євген Анатолійович Квасневський, для мене не зрозуміло!?

Популізм, нарцисизм та інше від носіїв таких рис для вирішення потреб людей реального добра не несуть. Їх промови стають відомими широкому загалу громадян, як пуста трата уваги на їхні декларації. Зростає і уміння мешканців орієнтуватись в різних джерелах інформації.

Але про такі теми все ж маємо вести розмову аби у мешканців було розуміння, що з букету різних  пропозицій їм скоро доведеться вибирати рішення і проекти, які реально покращать їхнє життя. Громадяни України стають розбірливими і думаю, що вал агітації, який вже почав свій рух чергове не підігне їх своєю масою непомірних бажань спритників бути при владі.

 

    В. Пароконний, міський голова

 

 

 

Читайте також