Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Фахівці ДСНС закликають громадян дотримуватися правил поведінки під час відпочинку біля водойм
AA

Фахівці ДСНС закликають громадян дотримуватися правил поведінки під час відпочинку біля водойм

Тепла погода сприяє тому, що громадяни все частіше вирушають на відпочинок до ставків та річок. Проте, якщо нехтувати елементарними правилами безпеки дозвілля може обернутися трагічним випадком. Особливої актуальності ця проблема набуває влітку, коли розпочинається купальний сезон. Крім того, діти в цей час перебувають на канікулах і замість школи самостійно вирушають на відпочинок до місцевих водойм. В такому випадку вкрай важливо не втрачати пильність, адже безвідповідальність часто може обернутися збільшенням сумної статистики загиблих.

З початку року на водоймах країни вже загинуло 207 людей, з яких 11 дітей. При цьому врятовано 227 людей, у тому числі 43 дитини.

Лише цього тижня рятувальники вилучили з місцевих водойм тіла двох громадян. Перший випадок стався на території Львівщини. Загиблого чоловіка знайшли та вилучили з озера поблизу м. Трускавець фахівці центральної рятувально-водолазної служби Львівської області. Тіло другого загиблого вилучили з місцевого ставка с. Сидорове Слов'янського району донецькі рятувальники.

Тож, аби зменшити статистику загибелі громадян на водних об'єктах країни співробітники ДСНС проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу в місцях масового відпочинку людей, зокрема на річках та озерах.

Так, 25 травня рятувальники Київської області разом з представниками Нацполіції провели попереджувальні рейди в найбільш популярних серед населення місцях відпочинку. Учасники рейдової групи поспілкувалися з громадянами у Володарському районі та Ірпінській зоні. Фахівці Служби порятунку наголосили на важливості дотримання правил безпечної поведінки під час перебування біля водойм. Рятувальники також звернулися до батьків з проханням не залишати малечу без нагляду поблизу озер, річок, оскільки часто дитяча поведінка є непередбачуваною. Для того, щоб отримана інформація краще засвоїлася усі співрозмовники отримали тематичні пам'ятки та листівки.

У Чернівецькій області фахівці ДСНС здійснили рейдовий обхід місць масового відпочинку людей на воді у Новоселицькому районі. Рятувальники перевірили дотримання вимог безпеки при облаштуванні пляжів, наявність рятувальних постів і обладнання. Крім цього, працівники Служби порятунку оглянули водні об’єкти, які не призначені для масового відпочинку людей та перевірили, чи розміщені у таких місцях написи «Купатись заборонено!». Також рятувальники поспілкувалися з місцевими мешканцями і пояснили, що у місцях, де купатися дозволено, не можна запливати за попереджувальні знаки, стрибати у воду з човнів, катерів, споруджень, не призначених для цього, підпливати близько до плавзасобів, які йдуть неподалік від місць купання чи подавати хибні сигнали про допомогу.

Подібні профілактичні заходи щодня проходять у всіх областях країни, аби нагадати населенню про важливість дотримання правил безпеки життєдіяльності під час перебування на водоймах.

 

Шановні громадяни!

З метою запобігання виникненню нещасних випадків фахівці Служби порятунку закликають вас дотримуватися правил безпеки під час перебування на місцевих водоймах та привчати до цього дітей. Не дозволяйте їм самостійно бавитися біля озер, річок та уважно слідкуйте за їхніми діями під час відпочинку.

Дбайте про свою безпеку і у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

http://mk.dsns.gov.ua/ 

Читайте також

До уваги жителів громади! 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У разі надходження попередження про загрозу «Повітряна тривога», не ігноруйте сигнал!...

Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2026 роки протягом 2023 року

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту  конституційних п...

Заходи безпеки на льоду

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської м...

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради інформує

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У зв’язку з пониженням температури повітря на річці Південний Буг береться тонка крига на воді...