Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Експозиція «Репресії мовою документів»
AA

Експозиція «Репресії мовою документів»

 У серпні Южноукраїнський міський історичний музей гостинно запрошував южноукраїнців та гостей нашого міста до перегляду нових експозицій. Із 2 серпня у виставковій залі діяла експозиція «Репресії мовою документів», яка присвячена 80-річчю роковин Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років.

Великий терор – це масові політичні репресії 1937-1938 років, вчинені злочинним комуністичним режимом. Це величезна трагедія для нашої держави, адже в ті роки була фактично вичищена культурна, військова, мистецька, наукова еліта нашої держави. На експозиції були представлені фотокопії матеріалів, що довгий час були засекречені. Відвідувачі мали змогу ознайомитися з долями постраждалих людей через призму документів: різних постанов, ордерів на проведення обшуку, анкет арештованих, протоколів допитів тощо.

Із 22 серпня в рамках Всеукраїнського науково-просвітницького, історико-краєзнавчого проекту у виставковій залі експонувалися інформаційно-просвітницькі стенди «Антинацистський та антирадянський спротив  ОУН та УПА». Стенди  створені у співпраці Українського інституту національної пам’яті з Центром досліджень визвольного руху, Національним музеєм-меморіалом «Тюрма на Лонцького», Галузевим державним архівом Служби безпеки України.

До Дня Державного Прапора України та Дня незалежності України у музеї діяла експозиція історико-правових пам’яток  державотворення України «Моє життя й майбутнє – Україна». 27 років тому з великою надією та вірою ми прийняли виклик долі — стали на шлях створення та розбудови власної незалежної держави, 24 серпня 1991 року урочисто проголосивши Незалежність України та створення самостійної держави — України.

Усі охочі мали змогу ознайомитись з нашими серпневими експозиціями. Слідкуйте за анонсами та афішами на вересень, обіцяємо -  буде цікаво!

 

За довідками з приводу організації екскурсій звертайтеся за адресою:

м. Южноукраїнськ

вул. Набережна Енергетиків, 12-а

тел. для довідок: (05136) 2-12-71

 

Читайте також