Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Екологічний суботник
AA

Екологічний суботник

Чисте довкілля є  дуже важливим для комфортного життя.  Тому, вже традиційно, наприкінці квітня освітяни міста взяли участь у  щорічній всеукраїнській екологічній акції «Зробимо Україну чистою!». Управління освіти об’єднало велику кількість активних і екосвідомих людей, щоб  разом зробити нашу домівку, Южноукраїнськ, чистим, охайним. В акції взяло участь 252 педагогічних працівників міста.

Суботник було розпочато  зверненням міського голови Віктора Кириловича Пароконного, який привітав учасників акції  та нагородив учнівську молодь: слухачів МАН за перемоги у конкурсах екологічного спрямування; переможців міського конкурсу малюнків «Зробимо Україну чистою», що проходив в закладах освіти протягом квітня, з метою формування національної свідомості, відповідального ставлення  до довкілля та активізації громадянської позиції учнівської  молоді.

Співробітниками управління освіти та навчальних закладів було виконано роботи з приведення у належний екологічний стан 3-х гектарів схилу річки Південний Буг (за меморіальним комплексом): прибрано сміття, сухе гілля. На територіях навчальних закладів обкопані та побілені дерева, висаджені нові квіти, побілені бордюри, обрізане сухе гілля, скопані клумби, виготовлені та розміщені на деревах шпаківні тощо.

Педагогами  СЮТ, ЦДЮТ, УПК та працівниками господарчої групи управління освіти проведено прибирання території колишнього ДНЗ № 4: прибрано сміття,обрізане сухе гілля, скопані клумби та висаджено квіти. 

Кожен учасник акції та кожна дитина загальноосвітнього навчального закладу  зробили символічний внесок  10 копійок для забезпечення благоустрою міста. Загальна сума склала 540 гривень 90 копійок. Кошти передано в КП ЖЕО. 

Акція проведена у нашому місті є частиною Всеукраїнської акції. Таким чином, зроблено вагомий внесок у виховання дбайливого ставлення громадян міста до довкілля та розвиток волонтерського руху в Україні.

 

 

 

 

 

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 19.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 19 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сумна звістка знову прийшла до Южноукраїнської територіальної громади. Під час виконання бойового за...