Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До уваги жителів Южноукраїнської міської територіальної громади!
AA

До уваги жителів Южноукраїнської міської територіальної громади!

Під час воєнного стану, військове командування разом із військовими адміністраціями запроваджують один із заходів правового режиму воєнного стану - комендантську годину. На території Миколаївської області відповідно до розпорядження голови Миколаївської обласної військової адміністрації від 23.09.2022 №327-р запроваджено комендантську годину з 22.00 до 06.00 годин, що означає заборону перебування у визначений період доби на вулицях та в інших громадських місцях осіб без спеціально виданих перепусток і посвідчень, а також рух транспортних засобів.

Запровадження комендантської години регулюється Порядком здійснення заходів під час запровадження комендантської години та встановлення спеціального режиму світломаскування в окремих місцевостях, де введено воєнний стан, затвердженим постановою Кабміну від 8 липня 2020р. №573.

Дозволяється перебування у визначений період доби на вулицях та в інших громадських місцях, де запроваджено комендантську годину, без виданих перепусток особам та рух транспортних засобів Збройних Сил, Держспецтрансслужби, Національної гвардії, Держприкордонслужби, Національної поліції, СБУ, ДФС, ДМС, ДСНС, які залучаються до здійснення заходів під час запровадження комендантської години, транспортним засобам спеціалізованого призначення, які виконують невідкладне службове завдання, за умови ввімкнення спеціальних світлових сигнальних пристроїв.

Для забезпечення контролю за здійсненням заходів під час запровадження комендантської години створюється система пропускного режиму та за рішенням коменданта (за погодженням з військовим командуванням) особам видаються перепустки.

Перепустки  видаються виключно особам, які виконують службові (посадові) обов’язки, що передбачають переміщення територією громади в комендантську годину.

Для отримання перепусток необхідно звернутись до керівника підприємства, установи, організації де працює особа.

 

 

Читайте також

Зверніть увагу!

Миколаївська ОВА

Від 25 листопада 2023 року почав діяти спільний наказ № 8дск/50/1дск «Про встановлення заходів...

Допомога військовим

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Южноукраїнська міська рада та її виконавчий комітет продовжує підтримувати наших захисникі...

Допомога на передову

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Южноукраїнська міська рада продовжує активно підтримувати Збройні Сили України. Сьогодн...