Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До уваги підприємств, установ, організацій міста Южноукраїнська – колективні договори реєструватимемо по-новому!
AA

До уваги підприємств, установ, організацій міста Южноукраїнська – колективні договори реєструватимемо по-новому!

Постановою Кабінету міністрів України від 21.08.2019 №768 внесено зміни у порядок повідомної реєстрації галузевих, міжгалузевих угод, колективних договорів та угод, змін і доповнень до них.

Новий порядок спрощує процедуру повідомної реєстрації колдоговорів:

1. Колективні договори, зміни та доповнення до них підлягають повідомній реєстрації у відповідному реєструючому органі. Повідомна реєстрація проводиться з метою оприлюднення інформації про укладення угод (договорів), внесення до них змін і доповнень.

2. Сторони угоди (договору) подають реєструючому органу на повідомну реєстрацію один примірник колективної угоди (договору), разом із додатками та супровідним листом у вигляді оригіналу паперового документа з прошитими і пронумерованими сторінками або у вигляді оригіналу електронного документа з пов’язаними з ним кваліфікованими електронними підписами, або у вигляді електронної копії оригіналу паперового документа (фотографії), засвідченої кваліфікованою електронною печаткою.

Сторони угоди подають також копії свідоцтв про підтвердження репрезентативності суб’єктів профспілкової сторони та сторони роботодавців, які брали участь у колективних переговорах з питань укладення цієї угоди.

3. Під час повідомної реєстрації реєструючий орган вносить відповідний запис до реєстру колективних договорів, змін і доповнень до них.

4. Реєструючий орган не може відмовляти у повідомній реєстрації угоди (договору), повертати на доопрацювання, витребувати додаткові документи та встановлювати вимоги до оформлення угод (договорів).

5. Повідомна реєстрація проводиться протягом 14 робочих днів із дня, наступного після надходження угоди ( договору) до реєструючого органу.

6. Не пізніше наступного робочого дня після реєстрації угоди (договору) реєструючий орган письмово інформує суб’єкта, який подав на реєстрацію угоду (договір).

7. Примірник угоди (договору), поданий на повідомну реєстрацію в паперовій або електронній формі, зберігається в реєструючому органі до заміни новою угодою (договором).

За додатковою інформацією звертайтесь до департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради, за адресою: б-р. Цвіточний, 4, кабінети №15, 16, 25 або за номерами телефонів: 5-55-27, 5-55-17.

 

 

 

Читайте також

Виїзна нарада

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

11.04.2024 відбулась виїзна нарада під головуванням заступника міського голови з питань діяльності в...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.04.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...

Роз’яснюємо щодо виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 185 «Про затвердже...

Відшкодування витрат на виготовлення та встановлення пам’ятника на могилі ветеранів війни, які захищали незалежність,  суверенітет і територіальну цілісність України

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради інформує. Рішенням виконавч...