Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До роботи в осінньо-зимовий період готові!
AA

До роботи в осінньо-зимовий період готові!

Виконавчим комітетом Южноукраїнської міської ради проводиться відповідна робота щодо підвищення готовності органів управління та сил цивільного захисту Южноукраїнської міської ланки Миколаївської територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Миколаївської області до дій за призначенням та підвищення ефективності реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду 2017-2018 років.

29.09.2017 року на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті міської ради  затверджено Комплексний план підготовки органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, служб цивільного захисту та об’єктів життєзабезпечення міста Южноукраїнська до безперебійної роботи в складних погодних умовах осінньо-зимового періоду 2017-2018 років, яким  передбачено регламент дій сил та засобів при ліквідації наслідків снігопадів, ожеледиці, інших негативних природних явищ на дорогах та вулицях м.Южноукраїнська, оперативну схему утримання доріг та вулиць міста на випадок снігопадів, ожеледі та інших негативних природних явищ.

Невід’ємною складовою вищезазначеного Плану є плани реагування комунальних підприємств міста – «Житлово-комунальне господарство», «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство» та «Служба комунального господарства» у випадку загрози або виникнення надзвичайних ситуацій природного характеру в осінньо-зимовий період 2017-2018 років, якими передбачено регламент дій сил та засобів під час локалізації та ліквідації  надзвичайних ситуацій на системах життєзабезпечення міста аварійно-відновлювальними бригадами зазначених комунальних підприємств міста.

Рішенням Комісії визначено у разі різкого погіршення погодних умов пунктом тимчасового перебування людей, у тому числі і тих, хто не має постійного місця проживання, приміщення міського автовокзалу, де розташовано три заклади громадського харчування, у т.ч. два – з цілодобовим режимом роботи.

УНС ВПО укладено відповідні угоди з власником кафе «Хвилинка» на міському автовокзалі  та Южноукраїнською міською організацією Товариства Червоного Хреста про забезпечення харчування постраждалих (з їх наступною пролонгацією).

Рекомендовано керівництву міського сектору ГУ ДСНС України у Миколаївській області додатково забезпечити розгортання спеціалізованого намету для обігріву (у разі необхідності).

При ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, у тому числі затяжних пожеж на території міста визначено пунктами обігріву задіяного особового складу територіальних підрозділів ГУ ДСНС та комунальних служб міста пункти резервного водопостачання – тепло-розподільчі підстанції КП ТВКГ.

Комунальний заклад «Южноукраїнська міська лікарня» за своїм розміщенням, обладнанням та персоналом повністю готовий до надання (у разі необхідності) відповідної допомоги постраждалим від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, у тому числі пов’язаних з несприятливими погодними умовами осінньо-зимового періоду.

У разі необхідності надання медичної допомоги постраждалим від стихійного лиха, у т.ч. при погіршення погодних умов використовувати можливості соціальних палат закладу.

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» департаменту соціальних питань та охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради на виконання заходів, передбачених міською комплексною програмою «Турбота» організовується одноразове щодобове гаряче харчування (обіди) для осіб без визначеного місця проживання.

Розпорядженням міського голови утворено міський оперативний штаб із забезпечення безперебійної роботи об’єктів життєдіяльності населення, профілактики і ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру на території міста Южноукраїнська.

Робота штабу розгортається за дорученням міського голови або безпосередньо керівником робіт із забезпечення безперебійної роботи об’єктів життєдіяльності населення, профілактики і ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру на території міста Южноукраїнська – заступника міського голови з питань виконавчих органів ради за напрямком діяльності.

Інформування населення міста про стан захисту населення і територій міста здійснюється через міські засоби масової інформації: в газеті Южноукраїнської міської ради «Контакт» працюють рубрики «Це повинен знати кожен», в газеті «Енергетик» ВП ЮУ АЕС - «Школа виживання»; дочірнім підприємством телевізійних систем «Квант» відкритого акціонерного товариства «Атомсервіс» організовуються виступи на телебаченні.

На офіційному сайті міста розміщуються пам’ятки з питань безпеки життєдіяльності, інформації зі стану цивільного захисту у місті та проведену органами місцевого самоврядування, службами цивільного захисту міста, підприємствами, установами та організаціями роботу із забезпечення техногенної та пожежної безпеки. Своєчасно на сайті викладається інформація про штормові попередження та можливі наслідки при різкому погіршенні погодних умов.

Читайте також

До уваги жителів громади! 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У разі надходження попередження про загрозу «Повітряна тривога», не ігноруйте сигнал!...

Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2026 роки протягом 2023 року

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту  конституційних п...

Заходи безпеки на льоду

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської м...

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради інформує

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У зв’язку з пониженням температури повітря на річці Південний Буг береться тонка крига на воді...