Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До Дня вигнання нацистів з України
AA

До Дня вигнання нацистів з України

 Южноукраїнський міський історичний музей пропонує переглянути експозицію “Визволення України: ціна перемоги”, присвяченої 78-ій річниці вигнання нацистів з України. Представлені в експозиції особисті речі, документи та матеріали розкривають історичну правду про переможні й трагічні дні Другої світової війни, змальовують образи учасників військових подій.

Експозицію відвідали представники Южноукраїнської міської організації ветеранів війни, праці та Збройних сил, організації ветеранів України. Для них була проведена тематична екскурсія з показом відеоматеріалів, які розповідають про трагічні події тих страшних часів тра розкривають тему війни очима дітей. По завершенню ветерани поклали квіти до Меморіального комплексу Захисникам Вітчизни.

 Також в рамках експозиції відбувся патріотичний майстер-клас, на якому здобувачі освіти ДНЗ  “Южноукраїнський професійний  ліцей” виготовляли обереги, які будуть передані волонтерами українським воїнам, що знаходяться у зоні бойових дій.

В Україні 28 жовтня 2020 року відзначають 78-у річницю вигнання нацистів з території України. Цей день встановлено згідно з Указом Президента України В. Ющенка від 20 жовтня 2009 року № 836/2009 з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні.

28 жовтня в першу чергу варто помолитись за тих, хто віддав своє життя в цій кривавій м’ясорубці, хто став на захист рідної землі. Ми зобов’язані віддати шану українським воїнам, партизанам, воїнам УПА, підпільникам, працівникам тилу, кожному, хто доклав зусиль для боротьби з ворогом. Ми маємо пам’ятати усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного з нас має бути жива пам'ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні. І сьогодні українці продовжують самовіддано боротися з свободу, незалежність і сувернітет своєї держави.

 

 

Читайте також

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу «Нескорені міста України» до 2-ої річниці початку визволення українських територій від рашистських загарбників

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу &laqu...

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного матеріалу «На лінії вогню»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного ма...

Урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрів народного мистецтва «Свою Україну любіть…»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбулося урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрі...

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам на серці людства»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам...

До Дня пам’яті героїв Крут

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбулася тематична виставка науково-допоміжного матер...