Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До Дня Соборності України
AA

До Дня Соборності України

У Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано художню виставку «Об’єднаймо Україну мистецтвом» до Дня Соборності України. Художня виставка стала відкриттям сезону цього року. Основною ідеєю виставки стало зближення та об’єднання відвідувачів з мистецтвом. 

На заході були присутні місцеві митці, міський голова Валерій Онуфрієнко, голова міської ради ветеранів, почесний ветеран України В’ячеслав Громенко, куратор галереї «Гард» Богдан Грицевич,  представники військової частини 3044 Національної гвардії України, козаки Бугогардової Січі, учнівська молодь, ЗМІ та всі бажаючі. На виставці були представлені картини відомих місцевих художників – Куліченка Олександра, Колпакова Сергія та Ачкасової Марії. На урочистому відкритті кожен з художників розповів про свою творчість та про те, що для них значить Соборність України. Приємним сюрпризом для музею став подарунок двох картин художника Олександра Куличенка. Одна з них – портрет Тараса Шевченка, написана вином, друга – портрет першого генерального директора ЮУАЕС Володимира Фукса (акварель).  

Однією з визначальних для державотворення України історичних подій у ХХ столітті стало проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року.

Згідно з Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року це державне свято ми відзначаємо щороку 22 січня,  згадуємо події, що стали відправною точкою для відліку історії сучасної Української державності.

Соборність України – це єдність усіх українців навколо головних ідей нашого майбутнього. Це неподільність наших земель та відновлення територіальної цілісності України.

 

 

 

Читайте також

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу «Нескорені міста України» до 2-ої річниці початку визволення українських територій від рашистських загарбників

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу &laqu...

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного матеріалу «На лінії вогню»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного ма...

Урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрів народного мистецтва «Свою Україну любіть…»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбулося урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрі...

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам на серці людства»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам...

До Дня пам’яті героїв Крут

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбулася тематична виставка науково-допоміжного матер...