Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До Дня Героїв Небесної Сотні
AA

До Дня Героїв Небесної Сотні

Уже 6 років Україна живе іншим життям, іншими цінностями після тих подій, які розділили історію нашої країни на «до» і «після».

Тож, до Дня вшанування трагічних подій на Майдані та до Дня Героїв Небесної Сотні, 20 лютого у Южноукраїнському міському історичному музеї відбулося урочисте відкриття експозиції « Герої не вмирають. Вони йдуть з майдану в небо».

Цього дня зібрались разом відпочивальники відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування «Турбота»; студенти ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей», безпосередні учасники Революції Гідності 2013-2014 рр., та усі охочі.

Влучно, чітко і не без щему у серці працівники музею ознайомили присутніх на заході гостей із хронологією визначальних подій народного руху за незалежність, свободу та самовизначення, особливий акцент роблячи на кривавих подіях у серці столиці, де гинули її найкращі сини, віддавали своє життя за Батьківщину.

 Учасники заходу у глибокій скорботі низько схилили голови перед пам'яттю Героїв Небесної Сотні та запалили свічку пам'яті мужнім учасникам Майдану, що відали своє життя захищаючи ідеали демократії, відстоюючи свої права та заради справедливості жертвували собою.

Для особливості сприйняття інформації відбулася театралізована постанова.

Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і вдячність за все, що її бійці зробили для нас. Вони пожертвували своїм життям за щастя інших, за кращу долю для своєї держави.

Не забуваймо тих, хто не пошкодував життя заради нашого майбутнього! Спасибі тим, хто відстоював Майдан, за яскравий приклад мужності, сили духу, чесності та патріотизму! Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв «Небесної Сотні» у наших серцях, а розмірений бій хронометра відчеканить час скорботи, душевного болю і жалю…



 

Читайте також

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу «Нескорені міста України» до 2-ої річниці початку визволення українських територій від рашистських загарбників

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу &laqu...

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного матеріалу «На лінії вогню»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного ма...

Урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрів народного мистецтва «Свою Україну любіть…»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбулося урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрі...

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам на серці людства»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам...

До Дня пам’яті героїв Крут

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбулася тематична виставка науково-допоміжного матер...