Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До Днів європейської спадщини
AA

До Днів європейської спадщини

У Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну експозицію «Від ремесел до професій: спадок тих, хто творить місто» до Днів європейської спадщини. Основою експозиції стали венеціанські саморобні маски та картини, на яких зображена архітектурна спадщина країн Європи. Картини та маски зроблені талановитими учнями художнього відділу Южноукраїнської дитячої школи мистецтв та люб’язно надані  музею для створення даної експозиції.

Дні європейської спадщини – загально-європейське свято. За задумом його ідейних натхненників, у ці дні маловідомі закриті будівлі відкривають свої двері для відвідувачів, щоб продемонструвати свої таємниці, розповісти про них. Відзначення започаткувала Рада Європи, у 1991 році і щороку Дні європейської спадщини проходять у 50 країнах Європи, в тому числі, в Україні. До складу Ради Європи Україна ввійшла у 1995 році. Але ще у найдавніші часи своєї національної історії українці зробили саме цей цивілізаційний вибір – європейський. І завжди, з покоління в покоління, будували і стверджували Українську державу як державу європейську. Сьогодні європейський шлях розвитку Української держави зазначений у нашому головному законі – Конституції України.

 

Читайте також

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу «Нескорені міста України» до 2-ої річниці початку визволення українських територій від рашистських загарбників

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу &laqu...

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного матеріалу «На лінії вогню»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного ма...

Урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрів народного мистецтва «Свою Україну любіть…»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбулося урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрі...

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам на серці людства»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам...