Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Діти разом із ЗСУ
AA

Діти разом із ЗСУ

Чи думали ми колись, що будете жити в умовах війні? Що ті жахи, про які читали у книжках з історії або чули з розповідей наших дідусів чи бабусь ми будемо бачити на власні очі? І, чесно: чи були ви впевненими на початку війни, що у нашій країні скільки патріотів-відчайдух, які сміливо пішли захищати Україну від ворога, який раніше вважався нашим братом?

Війна назавжди змінила нас, наш світогляд. Розставила всі крапки над «і», показавши істинні обличчя людей. Сьогодні супергероями для дітей стали не Бетмен, Супермен чи Людина-павук, а наші військові. А ще – волонтери, які інколи роблять неможливе, щоб знайти, зібрати і передати допомогу на передову.

Ось так, спостерігаючи за допомогою волонтерів, дев’ятирічний Матвій Кузьо та його двоюрідний брат  восьмирічний Сергій Полуєв вирішили продавати власноруч сплетені з бісеру та гумових резиночок  браслети, а виручені кошти віддавати до БО «БФ «Южноукраїнці разом з ЗСУ».

Стояли кожного вихідного дня та під час осінніх канікул на міському базарі, закликаючи перехожих придбати їх «продукцію». Хтось купував, а хтось просто клав гроші у зроблену хлопцями скриньку з написом «Для ЗСУ». Кожного разу збір хлопців коливався від 1,5 тисячі гривень до 5000 грн.  Загалом, за місяць хлопцям вдалося зібрати майже 16000 гривень.

За ці кошти (трохи додавши) волонтери придбали дуже потрібну річ для військових 28 механізованої бригади  - портативну станцію, яку самі захисники називають «бандеропавером». Цінний подарунок юні благодійники передали особисто в руки нашому земляку-військовому Віктору, який з відпустки збирався на Донецький напрямок. Він виразив щире захоплення патріотизмом Матвія та Сергія, та на знак подяки подарував їм шеврони.

Крім портативної станції волонтери БО «БФ «Южноукраїнці разом з ЗСУ» передали для військових свіжу випічку, солодощі, хамон, соління, медицину, газові балони, засоби гігієни, окопні свічки, обереги та дитячі малюнки.

А що стосується Матвія та Сергія, то хлопці запевнили: зупинятися на досягнутому не збираються, будуть і надалі допомагати нашим захисниками, тим самим наближаючи перемогу. І, знаєте, поки у нас є такі діти, і ті, хто виховує у дітях таку  свідому патріотичну позицію – нас не зламати, не здолати нікому і ніколи!

 

Читайте також

До уваги ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України запрова...

Засідання круглого столу по підведенню підсумків проведення заходів до Всесвітнього Дня охорони праці

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Щороку 28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. Відповідно до рекомендацій М...

МОЗ нагадує: евакуація постраждалих українців та онкохворих дітей на лікування за кордон — безоплатна

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Вже понад рік Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами організовують евакуаційні рейс...

"Дитина не одна"- тимчасова допомога на дітей, щодо яких встановлено факт відсутності батьківського піклування

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2024 р. № 331 «Деякі питання провадження...

Кіберзалежність

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На початку свого розвитку комп’ютерні технології здебільшого застосовувалися для роботи, але з...