Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Діти із сіл Рацино та Берізки отримали на Южно-Українському енергокомплексі приємні враження і подарунки
AA

Діти із сіл Рацино та Берізки отримали на Южно-Українському енергокомплексі приємні враження і подарунки

Діти з Рацинської школи-інтернату (Вознесенський район) та з Берізківського навчально-виховного комплексу (Кривоозерський район) 17 та 20 вересня були з екскурсію на Южно-Українському енергокомплексі. В інформаційному центрі ВП ЮУАЕС їм розказали і показали, як працює АЕС, а також вручили набори LEGOMindstorms.

«STEM - меридіани знань» - так називається спільний просвітницький проєкт інформаційного центру ВП ЮУАЕС і  Южноукраїнської гімназії. Започатковано його було у травні.  Дітей Берізківського навчально-виховного комплексу та Рацинської школи-інтернату гімназисти вчили  створювати іграшки, поєднуючи природничі науки, технології, інженерію та математику, а працівники інформцентру провели для дітей захопливий енергоквест. Тоді виникла ідея подарувати цим навчальним закладам набори LEGO, адже завдання SТЕМ-проекту – розширити світогляд дітей, на прикладах показати, як важливо опановувати науки.

 Цього тижня рацинських та берізківських дітей  запросили до Южноукраїнська і вже тут вручили набори  LEGO Mindstorms. Це конструктори для створення програмованих роботів. Набори надають нескінченні можливості для гри. Гроші на ці інтелектуальні іграшки виділив профком енергокомплексу.

Команда гімназистів показала, як працювати з конструктором.  «Не лякайтесь, ви теж зможете збирати різноманітних роботів, треба тільки вдумливо підійти до  конструювання, ну і повчитися, звичайно», - заохотила гостей співавтор проєкту, гімназистка Тетяна Шаповал.

Дітям  розповіли також, як виробляється «атомна» електроенергія. Вони прослухали лекцію, подивилися фільм про збереження довкілля, стали учасниками інтелектуального турніру, брали участь у вікторині. Та найбільше захоплення викликало відвідування атомної електростанції, зокрема, повномаштабного тренажера, де навчається та підвищує свою кваліфікацію оперативний персонал АЕС.

Гостям  показали, як працює Палац культури та Спорткомплекс ВП ЮУАЕС, вони побували у міському історичному музеї, а ще – побачили тренування своїх однолітків, котрі займаються греко-римською боротьбою. День вийшов насиченим, тож вражень було чимало.

Заступник директора Рацинської спеціалізованої школи з виховної роботи Алла Костюк розповіла: «Це перша поїздка наших дітей до Южноукраїнська.  42 вихованці нашої школи мали змогу познайомитись із вашим містом. Сьогоднішній день для нас став приємною несподіванкою. Нас запросили до себе в гості наші хороші друзі з Южно-Української АЕС. Вони нам завжди допомагають. Ми від них маємо дуже багато сюрпризів, товаришуємо дуже давно. Я  вдячна, що нам організували цю зустріч. Думаю, що емоцій, вражень, які отримали наші діти,  вистачить надовго».

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...