Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | День відмови від поліетилену
AA

День відмови від поліетилену

03 червня українці разом з усією світовою спільнотою відзначають Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів. Піклуючись про довкілля нашої країни, ми продовжуємо наближуватися до екологічних норм та стандартів європейських країн.

Рік назад ми зробили значний крок уперед до чистого майбутнього.

1 червня 2021 року був ухвалений Закон «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України» (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1489-20#Text), який з 10 грудня 2021 року заборонив безоплатне розповсюдження пластикових пакетів (їх продаж нижче встановленої ціни, розповсюдження без маркування їз зазначенням складу) та з 10 березня 2022 року – розповсюдження надтонких, тонких та оксорозкладних пластикових пакетів (пакетів з пластику з додаванням домішок для розкладання), окрім біорозкладних.

З 1 січня 2023 року в Україні вступить в силу заборона використання пакетів як первинної упаковки свіжої риби, м'яса та сипучих продуктів.

Поступово виводячи з ужитку поліетиленові пакети та замінюючи їх на паперові, тканинні і біорозкладні, ми наближаємося до вирішення проблеми забруднення пластиком навколишнього середовища.

Будьте еко-френдлі – це не лише збереже довкілля, а й заощадить ваші кошти, які ви щодня витрачаєте на пластикову упаковку та поліетиленові пакети.

Пропонуємо цього дня обійтися без пластикових пакетів і використати альтернативні варіанти: сумки багаторазового вжитку, паперові пакети і т.п. Стильно та екологічно!!!

Читайте також

Проведено рейд робочої групи щодо заборони продажу ранньоквітучих рослин Червоної книги України

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

07 березня 2024 року відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин спіль...

Що таке ЕкоЗагроза

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ЕкоЗагроза – це офіційний ресурс Міндовкілля, розроблений за підтримки Міністерства цифрової т...