Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | «День без поліетилену»: зроби це заради майбутнього!
AA

«День без поліетилену»: зроби це заради майбутнього!

Щороку в світі використовуються 5 трильйонів поліетиленових торбинок. Щороку від них помирає близько одного мільйона птахів та 100 тис. тварин, для їх виробництва вирачається 175 млрд. л. невідновного ресурсу - нафти. Мікропластик потрапляє у воду та харчі і повільно отруює людський організм і природу. При цьому в середньому людина використовує пакет лише 20 хвилин.

У Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради закликає южноукраїнців долучитися до всесвітньої акції «День без поліетилену». Найсміливіші можуть приєднатися до всесвітнього челленджу (випробування)   «Липень без поліетилену».

Напередодні цієї екологічної події управлінням екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради проведено акцію «Зміни поліетилен на екосумку!». Біля супермаркетів «Сільпо» та «АТБ» по пр. Незалежності співробітники управління обмінювали поліетиленові пакети на екологічні лляні сумки з логотипом та розповідали про екологічне свято і мету його заснування.  

Пропонуємо всім сьогодні, 3 липня, обрати чисте довкілля і спробувати відмовитись від пластикових пакетів. Взяти екоторбинку, паперовий пакет чи модну авоську. Розказати про це друзям та викласти фото у соцмережі, просуваючи «екологічний» спосіб життя.

Будьмо екологічними! Захистимо і очистимо наше місто разом!

Зробіть перший крок - долучайтеся до акції!


Читайте також

Проведено рейд робочої групи щодо заборони продажу ранньоквітучих рослин Червоної книги України

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

07 березня 2024 року відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин спіль...

Що таке ЕкоЗагроза

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ЕкоЗагроза – це офіційний ресурс Міндовкілля, розроблений за підтримки Міністерства цифрової т...