Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Авторемонтники ЮУАЕС в черговий раз передали до військових частин ООС відремонтовану техніку
AA

Авторемонтники ЮУАЕС в черговий раз передали до військових частин ООС відремонтовану техніку

Волонтери-ремонтники автотранспортного господарства (АТГ) ВП ЮУАЕС 22 листопада в черговий раз передали військовим частинам, що беруть участь у Операції об'єднаних сил (ООС), п'ять відремонтованих одиниць техніки. У цілому з 2014 року колектив АТГ відновив для потреб української армії більше 140 одиниць автотранспорту.

Бійці чотирьох військових частин - 299 бригади тактичної авіації, 73 морського центру спеціальних операцій, 79 окремої Миколаївської десантно-штурмової бригади та 57 окремої мотопіхотної бригади - забрали для доставки на місця дислокації два УАЗи 469, Урал 4320, КРаЗ і одну спеціальну швидку допомогу. На їх відновлення волонтерам автотранспортного господарства знадобилося майже півроку та понад сто тисяч гривень.

«Складним ремонт був. УАЗи, наприклад, були майже «на ходу» - відремонтували лише коробку, вузли та агрегати. А деякі машини більше були схожі на металобрухт і вимагали капітального ремонту, починаючи від кузовного та закінчуючи відновленням двигуна», - уточнює директор АТГ ВП ЮУАЕС Петро Форостяний.

Колективу автогосподарства не звикати ставити «на колеса» військову техніку, яку на ремонтну базу просто притягують. Валерій Левицький, водій, керівник групи волонтерів, один з засновників благодійного фонду зазначає, що у перебігу ремонту Урал повністю розібрали, піскоструїли, зібрали двигун, зробили ревізію коробки перемикання передач, гальмівної системи та зчеплення - всю машину практично відновили та пофарбували.

Ремонт однієї одиниці техніки в середньому триває місяць. У відновленні беруть участь 10-12 авторемонтників. В.Левицький каже, що «легкого» ремонту машин, які побували в зоні ООС, не буває: «Техніка до нас приходить 4 категорії. Це означає, що відновлювати її вже просто ніхто не береться, а нам вдається».

Директор АТГ, розповідаючи про роботу волонтерів, підкреслює значущість кожного, хто надає посильну допомогу в цій благородній справі: «Після роботи, практично не буваючи вдома та у відпустках, наші хлопці в свій вільний час п'ять років поспіль ремонтують машини для потреб української армії. А фінансовий внесок у цю справу робить у цілому весь колектив автотранспортного господарства. Допомога посильна, проте дуже потрібна, оскільки без благодійних грошей ми нічого б не змогли вирішити. І я вкотре звертаюся до всіх небайдужих: у нас триває війна, щоб не говорили. Виводимо ми війська або не виводимо - військові потребують нашої підтримки. Якщо ми і в подальшому будемо спільні в своїх діях, у нас усе вийде».

Приймаючи відновлені автівки і ремпаспорти до них, бійці передали генеральному директору ВП ЮУАЕС Володимиру Лісніченку, директору АТГ Петру Форостяному та ремонтникам підприємства грамоти та прапор 79 окремої Миколаївської десантно-штурмової бригади.

З 2014 року на базі автотранспортного господарства ЮУАЕС не було жодного дня без ремонту. Нині чотири одиниці техніки чекають своєї черги - БТР-80, оперативна машина, УАЗ і спеціальний трактор. Пройде небагато часу, і вони займуть своє місце в бойовому строю.

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...