Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Автогосподарство ЮУАЕС продовжує допомагати військовим у ремонті техніки
AA

Автогосподарство ЮУАЕС продовжує допомагати військовим у ремонті техніки

22 липня працівники автотранспортного господарства (АТГ) ВП ЮУАЕС передали представникам морської авіаційної бригади відновлену техніку. До місця дислокації в м.Миколаїв відправився автобус КаВЗ.

- Автобус для ремонту на базу АТГ Южно-Української АЕС надійшов місяць тому, - повідомляє директор автотранспортного господарства Петро Форостяний. - Аби відновити його працездатність довелося виконати повний капітальний ремонт двигуна, ходової частини, гальмівної системи та системи охолодження. Ремонтували за рахунок фонду «Миротворець» і витратили на це більше 20 тисяч гривень.

АТГ ВП ЮУАЕС з початку бойових дій на сході країни займається збором коштів на ремонт військової техніки. Над її відновленням добровольці южно-українського енергокомплексу працюють у вихідні дні та в неробочий час.

За словами П. Форостяного, сьогодні автотранспортники АЕС працюють над поверненням до транспортних  лав 6 одиниць техніки. На капітальний ремонт прийнято БТР-70 і УАЗ-469 (відновлений уже на 98%) для 79-ої окремої аеромобільної бригади м.Миколаєва, а також автомобіль КРаЗ-250 і автобус ЛАЗ-695, безкоштовно переданих для військових колективом давнього партнера ВП ЮУАЕС - ПАТ «Юженергобуд». Паралельно з цим добігає кінця ремонт двох УАЗ-462 (безкоштовно наданий приватною особою) та УАЗ-469, який придбано за кошти благодійного фонду. Техніка надійшла на відновлення в дуже поганому стані. У який підрозділ її буде направлено, рішення поки немає. Та для ремонтників це не має значення. Головне - привести машини до такого стану, щоб вони служили довго та безвідмовно.

«Я вдячний усім, хто продовжує надавати матеріальну та фізичну допомогу в ремонті машин для наших військових. У кожної людини в душі є потреба робити добро, тому ми закликаємо не забувати про те, що бойові дії тривають і боєздатна техніка все ще вкрай необхідна, - звертається до всіх небайдужих директор АТГ. - На адресу колективу авторемонтників сьогодні продовжують надходити прохання щодо відновлення автотехніки, проте ми вимушені відмовляти, оскільки у фонді «Миротворець» не вистачає коштів. Виконуємо лише екстрений ремонт, а у плановому - поки відмовляємо».

Петро Форостяний повідомив також, що волонтери «Миротворця» шукають автобуси ПАЗ або КаВЗ, які мають намір купити для дітей однієї з сільських шкіл Доманівського району. На початку війни адміністрація навчального закладу передала шкільний автобус до зони АТО і сьогодні учні ходять до школи пішки, долаючи щодня до 6 км шляху. Директор АТГ висловив надію, що знайдуться небайдужі люди, які підкажуть де придбати або допоможуть знайти транспорт для перевезення дітей ще до 1 вересня. А відремонтувати його умільці автогосподарства зможуть і самі.

На базі АТГ упродовж 2014-2016 років було відновлено більше 30 одиниць автомобільної та військової техніки, а також більше 140 двигунів, вузлів і агрегатів для підрозділів Національної Гвардії та Збройних Сил України.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...