AA

Арбузинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області інформує

З настанням літа та врахуванням напруженої ситуації щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння в Україні, у тому числі пов’язані зі вживанням їжі швидкого приготування, фахівці Арбузинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області наголошують на неухильному дотриманні операторами ринку харчових продуктів певних правил щодо недопущення спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань. При цьому особлива увага звертається на терміни придатності продуктів, які реалізуються у торгівельній мережі, які викликають хоч найменшу підозру. Насамперед це стосується продуктів, що реалізуються у невеличких кіосках, де значна частина товару, як правило, зберігається без холодильного обладнання, в тому числі на зовнішніх вітринах під пекучим сонцем.

Проблемним питанням залишається продаж харчової продукції у несанкціонованих місцях - без дотримання необхідних для реалізації умов, з порушенням температурних режимів, за відсутності лабораторних досліджень.

Особлива увага акцентується на створенні умов щодо для зберігання продуктів харчування, котрі швидко псуються, дотримання термінів придатності, наявності холодильного обладнання, забезпеченості холодною та гарячою проточною водою, на дотриманні товарного сусідства при зберіганні харчових продуктів, виконанні правил особистої гігієни та проходженні медичного огляду працівниками закладів торгівлі.

Читайте також

Система контролю за продуктами харчування НАССР в закладах освіти

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

В Україні триває реформа шкільного харчування. Одна з її складових – впровадження системи анал...

Щодо встановлення фактів невідповідності діючої речовини у ветеринарних препаратах призначених для дезінфекції  

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Відповідно до листа Держпродспоживслужби від 08.11.2021 №11.2.3-8/10053 та згідно інформації громадс...

Щодо недопущення занесення і розповсюдження вірусу АЧС на території Миколаївської області   

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Арбузинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області  у зв&...

Повідомлення про виявлення несанкціонованої речовини – оксид етилену

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Відповідно до повідомлення виявлено несанкціоновану речовину – оксид етилену в порошковому екс...

Правила "Червоної зони"

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення кара...

Сибірка. Що потрібно знати

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Сибірка – гостре небезпечне інфекційне захворювання всіх видів сільськогосподарських, дом...

Щодо повідомлення RASFF 

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

До Арбузинського управління Головного управління Держпродспоживслужби  надійшов лист Держпродсп...