Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє
AA

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області згідно постанови Кабінету Міністрів України від 9 червня 2011р. №641 «Про затвердження переліку платних адміністративних послуг, які надаються Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, органами та установами, що належать до сфери її управління, і розміру плати за їх надання» надає послуги з видачі міжнародних ветеринарних сертифікатів, ветеринарних свідоцтв (для України - за формами № 1 і 2) - під час переміщення товарів та живих тварин за межі території Автономної Республіки Крим, областей, мм. Києва та Севастополя, районів, міст (крім харчових продуктів рослинного та тваринного походження для споживання людиною); ветеринарної довідки - під час переміщення товарів та живих тварин в межах району (крім харчових продуктів рослинного та тваринного походження для споживання людиною); видачі ветеринарно-санітарного паспорта на тварину.

Видача ветеринарних документів здійснюється відповідно до Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» з урахуванням особливостей, визначених Законом України «Про ветеринарну медицину», порядку видачі ветеринарних документів затверджених постановою КМУ від 21.11.2013 № 857 та Правил заповнення, зберігання, списання ветеринарних документів та вимог до їх обліку, затверджених наказом МАП та ПУ від 01.08.2014 № 288.

Для отримання ветеринарних документів заявнику необхідно звернутися до районної або міської державної лікарні ветеринарної медицини. Заява на отримання адміністративної послуги подається в письмовій, усній чи електронній формі.

Об’єкти державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду супроводжуються такими ветеринарними документами:

- міжнародні ветеринарні сертифікати (для країн СНД – ветеринарні свідоцтва форми № 1, 2 та 3) – під час переміщення за межі України;

-  ветеринарні свідоцтва (форми № 1 та 2) – під час переміщення за межі території області (крім харчових продуктів тваринного та рослинного походження для споживання людиною);

-  ветеринарні довідки – під час переміщення в межах району (крім харчових продуктів тваринного та рослинного походження для споживання людиною).

Заявник повинен забезпечити створення можливості для безпосереднього огляду об’єкта державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду.

Ветеринарні документи видаються за умови дотримання встановлених вимог до перевезення відповідних вантажів.

Під час прийняття рішення про видачу ветеринарного документа враховується епізоотична ситуація на відповідній території, потужності (на об’єкті) та ветеринарно-санітарний стан об’єкта.

Видача ветеринарного документа для переміщення об’єктів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду (крім переміщення живих тварин у межах України) проводиться на підставі експертних висновків державних лабораторій ветеринарної медицини.

Під час прийняття рішення про видачу ветеринарного документа для переміщення тварин перевіряється наявність необхідних ветеринарних обробок, умов карантинування тварин, наявність результатів відповідних досліджень (у разі переміщення у межах України) або експертних висновків (у разі експорту).

Перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги:

- недотримання ветеринарно-санітарних заходів, передбачених законодавством; ускладнення епізоотичної ситуації на відповідній території, потужності (об’єкті)

-  неможливість безпосереднього огляду об’єкта державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду

- відсутність документального підтвердження епізоотичного благополуччя місцевості походження та ветеринарно-санітарного стану об’єктів; відсутність необхідної ветеринарної обробки тварин, їх карантинування, відповідних досліджень та/або експертного висновку.

Вартість послуги:

-  18,09 гривні за видачу ветеринарного свідоцтва за формами № 1 та 2;

-  14,85 гривні за видачу міжнародного ветеринарного сертифіката, для країн СНД ветеринарного свідоцтва форми № 1, 2, 3;

-  14,46 гривні за видачу ветеринарної довідки – при переміщенні в межах району.

До відома власників домашніх тварин (котів, собак): змінено правила супроводження домашніх тварин ветеринарно-санітарним паспортом.

     Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01 серпня 2014 року № 288, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03 жовтня 2014 року за № 1202/25979, внесені зміни до Правил заповнення, зберігання, списання ветеринарних документів та вимог до їх обліку, зокрема в частині визначення єдиної форми бланку ветеринарно-санітарного паспорта на домашню тварину (домашні тварини – коти, собаки).

Підставою для оформлення ветеринарно-санітарного паспорта є:

1) клінічний огляд тварини;

2) наявність відповідних діагностичних, профілактично-лікувальних обробок (дегельмінтизації), включаючи дослідження і щеплення (сказ та інші інфекційні хвороби в залежності від виду тварини).

Видача ветеринарно-санітарного паспорта на тварину передбачена Законом України «Про ветеринарну медицину» та входить до переліку платних адміністративних послуг, які надаються Держпродспоживслужбою, органами та установами, що належать до сфери її управління. Розмір плати за їх надання затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 9 червня 2011 року № 641 та складає 51 грн. 29 коп.

Видача ветеринарно-санітарного паспорта невстановленого зразка установами, не уповноваженими на їх видачу, була підставою для численних запитів інших контролюючих служб, які призводять до проведення відповідних розслідувань.

 Звертаємо увагу, що наразі право надання даної адміністративної послуги мають лише державні установи ветеринарної медицини, зокрема Южноукраїнська міська державна лікарня ветеринарної медицини.

Видача експлуатаційного дозволу для провадження діяльності: на потужностях (об’єктах) з переробки неїстівних продуктів тваринного походження; на потужностях (об’єктах) з виробництва кормових добавок, преміксів і кормів; експлуатаційного дозволу для операторів ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження здійснюється через центри надання адміністративних послуг згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 травня 2014 р. № 523-р.      

Видача експлуатаційного дозволу для операторів ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження здійснюється згідно статті 23 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», та порядку видачі експлуатаційного дозволу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2015 р. № 930.

Експлуатаційний дозвіл отримують оператори ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження.

Обов’язок отримання експлуатаційного дозволу не поширюється в частині відповідної діяльності на операторів ринку, які здійснюють:

- первинне виробництво харчових продуктів тваринного походження, а також пов’язану з ним діяльність, зокрема зберігання та поводження з первинною продукцією в місці первинного виробництва, за умови що при цьому істотно не змінюється стан такої продукції;

- транспортування харчових продуктів тваринного походження, у тому числі тих, які потребують дотримання температурного режиму та не можуть зберігатися при температурі вище 10 °C, залишаючись придатними для споживання людиною;

- зберігання харчових продуктів тваринного походження, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 10 °C, залишаючись придатними для споживання людиною;

- виробництво та/або зберігання харчових продуктів, інгредієнтами яких є виключно продукти рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного походження;

експлуатацію закладів громадського харчування та закладів роздрібної торгівлі, що відповідають вимогам, встановленим Кабінетом Міністрів України. До моменту встановлення таких вимог цей виняток поширюється на всі заклади громадського харчування та заклади роздрібної торгівлі.

Для отримання експлуатаційного дозволу оператор ринку подає заяву, в якій зазначаються найменування, ідентифікаційний код згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, місцезнаходження або прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків чи серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті), місце проживання оператора ринку, назва (опис) потужності, її адреса, заплановані види діяльності та перелік харчових продуктів, які планується виробляти або зберігати, вид оператора ринку за класифікацією суб’єктів господарювання, визначеною Господарським кодексом України (суб’єкт мікро-, малого, середнього або великого підприємництва). Заява про видачу експлуатаційного дозволу підписується оператором ринку або уповноваженою ним особою.

За видачу експлуатаційного дозволу, поновлення його дії справляється плата (адміністративний збір), що зараховується до державного бюджету та становить 0,17 розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому подано заяву про видачу або поновлення дії експлуатаційного дозволу. Переоформлення, видача дубліката експлуатаційного дозволу здійснюються безоплатно.

Експлуатаційний дозвіл має необмежений строк дії.

Підставою для відмови у видачі експлуатаційного дозволу є:

1) відсутність у заяві про видачу експлуатаційного дозволу інформації, що вимагається згідно із законом;

2) виявлення у заяві про видачу експлуатаційного дозволу недостовірних відомостей;

3) встановлення за результатами інспектування потужності її невідповідності вимогам законодавства;

4) за заявою агропродовольчого ринку - незабезпечення агропродовольчим ринком належних умов для роботи лабораторії, зокрема, ненадання у користування службових приміщень, облаштованих опаленням, електрикою, вентиляцією, водопроводом з гарячою і холодною водою, каналізацією.

Видача експлуатаційного дозволу для провадження діяльності: на потужностях (об’єктах) з переробки неїстівних продуктів тваринного походження; на потужностях (об’єктах) з виробництва кормових добавок, преміксів і кормів здійснюється відповідно до  статті  50  Закону  України  "Про ветеринарну медицину", порядку видачі експлуатаційного дозволу, затвердженого,постанови Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2008 р. N 978.

Для отримання експлуатаційного дозволу юридична особа або  фізична особа - підприємець подає в  дозвільний  центр  заяву,  до  якої  додається  довідка  про   здатність   провадити   відповідну діяльність,  в  якій   зазначається   інформація   про   наявність
кваліфікованого  персоналу,  технологічного  обладнання,   перелік товарів, що виготовляються або  реалізуються,  за  підписом  такої особи, а також у разі провадження діяльності з:

-   переробки  неїстівних  продуктів  тваринного   походження   - перелік таких продуктів;

-  виробництва, змішування  та  приготування  кормових  добавок,  преміксів і кормів - перелік таких добавок, преміксів і кормів.

У разі видачі  експлуатаційного дозволу Держпродспоживслужба  присвоює потужностям (об'єктам) ідентифікаційний контрольний номер та вносить їх до відповідного  реєстру, який  ведеться  в  установленому  Держпродспоживслужбою порядку.

Підставою для тимчасового зупинення дії  експлуатаційного  дозволу є:

 -   порушення ветеринарно-санітарних    заходів   або   технічних регламентів;

-  невиконання оператором потужностей приписів, наказів, виданих за  результатами проведення інспектування державними інспекторами ветеринарної медицини.

Підставою для відмови у наданні адміністративної послуги є:

- подання суб’єктом господарювання неповного пакету документів необхідних для отримання документа дозвільного характеру згідно із встановленим вичерпним переліком;

- виявлення в документах, поданих суб’єктом господарювання, недостовірних відомостей.

-  негативний висновок за результатами проведення експертиз  та обстежень або інших наукових і технічних оцінок, необхідних для видачі документа дозвільного характеру. 

Читайте також

Реєстрація пасік та заходи профілактики, направлені  на запобігання захворювання та попередження  отруєння бджіл

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19 лютого 2...

Щодо небезпеки сказу

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Вознесенське районне  управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Миколаївські...

Щодо дотримання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Вознесенське районне управління Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області пові...

Пам’ятка з ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Пам’ятка з ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин     &nb...

Щодо профілактики грипу птиці

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області по...