Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Акція «Подаруй музею експонат» - продовження
AA

Акція «Подаруй музею експонат» - продовження

У травні, до Міжнародного дня музеїв, Южноукраїнським міським історичним музеєм було проведено акцію «Подаруй музею експонат». Ідея полягала в тому, щоби зібрати речі та документи, які відтворюють історію нашого краю. Проте акція отримала своє продовження і жителі нашого міста приходять і дарують у фонд музею цікаві речі:

Ніна Бондар доповнила музейну колекцію  рушником вишитим у спадок бабусею з села Побужжя Голованівського району Кіровоградської області.

Анна Богдан надала музею інформацію, документи, грамоти, світлини про своїх батьків - Богдан Василя Михайловича і Розалію Теодорівну- ветеранів УПА, яких реабілітували лише в 1991 році.

Ігор Кірієнков поповнив фонд музею талоном на переправу паромом совхозу «Богданівка», який використовувався до 1956 року. Він коштував в один кінець – 2 копійки.    

Лариса Плацидім подарувала музею керамічні глечики, радіоприймач - радіо народилося у другій половині ХІХ ст. перед Першою світовою війною радіо вже використовували для масового виробництва. У 1930-і поодинокі радіоприймачі мали інтеліґенти (священики, вчителі, службовці). Зараз радіоприймачі у вигляді коробок стрімко перетворюються на музейні експонати; ножиці для стрижки овець – це перші ножиці, які винайшло людство. Це сталося приблизно у VIII столітті на Близькому сході. А вже Леонардо да Вінчі надав ножицям ту форму, яку вони зберігають і донині.

Любов і Володимир Мусійчуки надали музею особисті речі свого сина - Мусійчука Євгена, рядового 79-тої окремої  Миколаївської десантно- штурмової  бригади.

Віра Міронова подарувала музею 8 томів книги пам’яті України, архівні світлини та альбом УБ ЮУ АЕС.

Алла Вадан доповнила музей портретом, світлинами, подяками та інформацією про свого батька Вадана Леоніда Григоровича, який за участь у боях нагороджений орденами «Вітчизняної війни першого та другого ступенів», «Богдана Хмельницького», двома орденами «Червоної зірки», медалями «За звільнення Варшави», «За взяття Берліну», «За перемогу над Німеччиною» та 15 ювілейними відзнаками.

Ольга Дорохіна подарувала музею фотографію з часів 1868 року присвячену 1-ому руху поїздів від Ольвіополя (Первомайська) до Елисаветграду (Кропивницького), а також світлини свого дідуся- Матушанського Петра Омеляновича, учасника битви під Сталінградом в роки Другої світової війни.

Колектив музею щиро дякує всім учасникам Акції. Маємо надію, що ця традиція буде продовжуватись і надалі, являючи собою приклад безкорисливої підтримки української культури, музейної справи в особі місцевих жителів. Усі охочі зможуть помилуватися подарунками та іншими цікавими експонатами, відвідавши постійно діючі експозиції в Южноукраїнському міському історичному музеї. Дякуємо!

Богдан Розалія та Василь

Васянович-Богдан Ганна Василівна

Кірієнков Ігор

Батьки Мусійчука Є.

Вадан Алла Леонідівна

Дорохіна Ольга Дмитрівна

Міронова В.А.

Міронова В.А.

Ножиці вівчара

Плацидім Лариса Юріївна

Радіоприймач

 

Читайте також

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу «Нескорені міста України» до 2-ої річниці початку визволення українських територій від рашистських загарбників

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу &laqu...

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного матеріалу «На лінії вогню»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного ма...

Урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрів народного мистецтва «Свою Україну любіть…»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбулося урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрі...

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам на серці людства»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам...

До Дня пам’яті героїв Крут

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбулася тематична виставка науково-допоміжного матер...