Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Активістам  організації ветеранів ЮУАЕС вручені грамоти
AA

Активістам  організації ветеранів ЮУАЕС вручені грамоти

25 серпня на зборах Ради ветеранів Южно-Українського енергокомплексу нагородили активістів ветеранської організації атомників. Грамоти за активну життєву позицію, вагомий особистий внесок у розвиток системи соціального захисту людей похилого віку, ветеранів війни та праці і з нагоди 25-річчя Незалежності України за підписом генерального директора та голови профкому ВП ЮУАЕС були вручені колишнім працівникам підприємства, які й після виходу на пенсію продовжують активне громадське життя.

Від імені колективу атомників вітав ветеранів і вручав нагороди начальник управління кадрів ВП ЮУАЕС В'ячеслав Губа. Він підкреслює: «Ми добре розуміємо соціальну значущість постійної співпраці з нашою Радою ветеранів. На жаль, держава сьогодні не завжди може забезпечити належний соціальний захист пенсіонерам. Закон не дозволяє «Енергоатому» як державній компанії займатися благодійною діяльністю. Та ніхто не може заборонити індивідуальну благодійність. Цього року заяви на перерахування коштів на підтримку ветеранів підприємства написали більше 1800 працівників нашого енергокомплексу».

Безстрокова благодійна акція зі збору кошів для організації ветеранів війни, праці та Збройних Сил «Ветеран» стартувала у ВП ЮУАЕС 2010 року. У її рамках кожен охочий щомісячно перераховує певну суму зі своєї заробітної платні на спеціальний рахунок Ради ветеранів. Голова ветеранської організації атомної станції Микола Сидоров звітує: «Наразі щомісяця на рахунок нашої організації надходить 18 тисяч 200 гривень. Спасибі великому колективу енергетиків. Завдяки цим коштам у нас є можливість надавати матеріальну допомогу нашим пенсіонерам у випадку хвороби, важкого матеріального стану, смерті, відвідувати лежачих хворих».

  Пенсіонери жартують: ветеранська організація сьогодні є найчисельнішим підрозділом Южно-Української АЕС. Нині вона налічує 2085 колишніх працівників підприємства. У відповідь на турботу колективу вони діляться з молодими атомниками своїм досвідом, подаючи приклад життєвої стійкості та невичерпного оптимізму. З року в рік команда ветеранів бере участь у щорічних спартакіадах Южноукраїнської об’єднаної організації профспілки. Шахісти-ветерани багато років утримують безперечну першість у своєму виді спорту. І за їх словами, здавати позиції наміру не мають. «Ми, звичайно, не в усіх видах беремо участь, - уточнює фізорг Ради ветеранів Лідія Сухініна, - проте, бігаємо, стрибаємо, плаваємо, орієнтуємося на місцевості. А цього року наша спортсменка, якій, між іншим, 68 років, стала переможницею турніру з настільного тенісу. Беріть приклад, молоді!».   У загальному підсумку спортивних баталій останньої спартакіади  команда ветеранів посіла 13 місце з-поміж 32 команд. Не менш активні представники старшого покоління і в організації дозвілля - засідання Клубу «Оптиміст» проходять щомісяця. Приміщення для їх поведінки надає Палац культури АЕС «Енергетик». Його ж творчі працівники готують цікаві програми для цих зустрічей. «Така участь в житті ветеранів - пряме свідоцтво того, що колектив нашого енергокомплексу пам'ятає й шанує тих, хто стояв біля його витоків, хто своїми руками і своїм життям писав його історію та закладав перспективні плани на майбутнє», - впевнений голова Ради ветеранів ВП ЮУАЕС Микола Сидоров.

Грамоти – ветеранам-активістам

              Звітує фізорг

Гордість Ради ветеранів - спортивна команда

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...