Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Афіша та положення про виставку конкурс до дня Соборності України
AA

Афіша та положення про виставку конкурс до дня Соборності України

 

Положення про виставку-конкурс митців «Єдина Україна очима митців»

Мета виставки: виявлення творчого потенціалу митців; презентація найкращих робіт учасників конкурсу широкому глядацькому загалу; підвищення престижності статусу творчих людей.

Організатор виставки – Южноукраїнський міський історичний музей. 

Умови проведення:

Запропонувати свою участь у виставці може творча людина, майстер народного мистецтва, майстер декоративно-прикладного мистецтва віком від 18 років. Виставка експонуватиметься у виставковій залі Южноукраїнського міського історичного музею з 20 січня 2023 року.

До участі у виставці приймаються роботи, виконані у різних техніках за видами мистецтва: «живопис», «графіка», «портрет», «декоративно-прикладне мистецтво», «скульптура» тощо.

Тематика виконання художнього твору – довільна. Робота може мати будь-який розмір.

Норма представництва –  не більше 5 робіт від одного учасника.

Творчим роботам учасників конкурсу нададуть професійну оцінку незалежні фахівці, які висловлять критичну мистецьку думку про дані роботи у виставковій залі Южноукраїнського міського історичного музею. Учасники виставки, що надали власні роботи для експонування, матимуть можливість не тільки переглянути, а ще й презентувати свої творчі здобутки перед відвідувачами.

За високий професійний рівень виконання художніх творів, майстри отримають нагороди.

Вимоги до оформлення робіт:

Роботи повинні бути експозиційно оформлені: акварельний, гуашевий живопис та графічні роботи – у рамах під склом, масляний живопис – у рамі, скульптурні твори та об’ємні декоративні роботи – на підставці. На зворотній стороні роботи обов’язково повинні бути кріплення.

Виконана робота повинна мати наступні дані:

- назва твору, рік виконання;

- розмір роботи;

- техніка виконання;

- ПІБ автора (повністю);

- роботи для участі у виставці надаватимуться до 19 січня 2023 року  адміністрації Южноукраїнського міського історичного музею (Набережна енергетиків, 12-А, тел 5-63-71).

Критерії оцінювання та нагородження переможців виставки-конкурсу 

Журі виставки-конкурсу оцінюють учасників за 10-бальною системою. Склад журі затверджується наказом Южноукрїнського міського історичного музею.

Журі керується такими критеріями: відповідність обраній темі; художній рівень та індивідуальність виконання; оригінальність; композиційна досконалість; якість виконання.

За результатами виставки-конкурсу визначаються переможці за наступними номінаціями: гран-прі виставки-конкурсу;  І місце, ІІ місце,  ІІІ місце. Переможці  нагороджуються  грамотами та цінними подарунками.

 

 

Читайте також