Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Шановні громадяни!
AA

Шановні громадяни!

Некомерційне комунальне підприємство “Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги” інформує з питання виклику лікаря первинної медичної допомоги додому.

Первинна медична допомога надається людині, якщо її стан не належить до невідкладних. Якщо людина знаходиться у невідкладному стані, то вона потребує екстреної медичної допомоги.

Відповідно Порядку надання первинної медичної допомоги, затвердженого наказом МОЗ України від 19.03.2018 №504, первинна медична допомога надається  лікарем пацієнту під час особистого прийому безпосередньо в міському центрі первинної медико-санітарної допомоги у визначені графіком роботи лікаря години.

У разі виклику хворим лікаря додому сімейний лікар проводить консультацію з хворим засобом телефонного зв’язку та виключає його невідкладний стан, який потребує надання екстреної медичної допомоги.

Сімейний лікар, враховуючи наявні симптоми у хворого, самостійно (або після консультації з іншими лікарями) приймає рішення про надання окремих послуг первинної медичної допомоги за місцем проживання (перебування) пацієнта або з використанням засобів телекомунікацій  в робочий час.

Відсутність у хворого коштів  на проїзд до центру первинної допомоги  або віддаленість місця перебування хворого не є підставою для виклику сімейного лікаря додому!

Будьте здорові!

Читайте також

Як захиститися від холери

НКП «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»

Холера − це гостра діарейна інфекція, що виникає при вживанні харчових продуктів або води...

Що таке сказ?

НКП «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»

Сказ - це гостра інфекційна хвороба з тяжким ураженням центральної нервової системи, що спричиняєтьс...

Профілактика отруєнь рослинами

НКП «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»

Гострі отруєння рослинами трапляються зазвичай у теплу пору року серед мешканців які вживають незнай...