Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | 23 квітня 2016 року відбудеться шоста наймасштабніша Всеукраїнська екологічна акція «Зробимо Україну чистою разом!»
AA

23 квітня 2016 року відбудеться шоста наймасштабніша Всеукраїнська екологічна акція «Зробимо Україну чистою разом!»

Акція «Зробимо Україну чистою разом!» є частиною всесвітнього руху «Lets Do It World», що об’єднав 11 мільйонів людей в 112 країнах для того, щоб піклуватися про екологію нашої планети. Це щорічна одноденна всеукраїнська соціально-екологічна акція з прибирання та благоустрою засмічених зелених зон та місць громадського відпочинку.

Нашою метою є виховання відповідального ставлення громадян до довкілля шляхом об’єднання громадського, комерційного та державного сектору для прибирання своїх міст та селищ.

Вже протягом п’яти років у різні суботи в усьому світі (1 день – 1 країна) проводяться великі прибирання, які об’єднують цілу країну.

В проекті приймають участь громадські організації, комерційні компанії та державні підприємства, співробітники яких приєднуються до акції на рівні корпоративної соціальної відповідальності.

У 2016 році в області «Зробимо Україну чистою разом!» почнеться 22 квітня на рекреаційних територіях Очаківського району як обласна акція «Чистий Кінбурн», а 23 квітня по всій території України з 10.00 до 20.00.

У рамках проекту відбудеться Всеукраїнський екологічний фестиваль чистоти, під час якого у різних куточках України пройдуть велопробіги, еко – квести, перегляд «зелених» фільмів, висадження дерев та квітів, благоустрій майданчиків, еко – форуми, майстер – класи, польова кухня та всеукраїнський флешмоб з найбільшої кількості зібраного сміття за 1 секунду.

Масштаб проекту збільшується з кожним роком. Кількість населених пунктів, які беруть участь в акції, та кількість відповідальних людей зростають в два рази щорічно.

В рамках проекту проводиться велика медіа – кампанія, із залученням зірок та лідерів думок, котрі здатні мотивувати молодь брати участь в акції. Також в Україні створена національна команда, котра залучає волонтерів, які координують акцію у своєму місті.

Акція «Зробимо Україну чистою разом!» не підтримує жодної політичної партії та є некомерційним проектом. Це соціальний проект, який проводиться виключно на громадських засадах.

Акцію «Зробимо Україну чистою разом» проводить молодіжний рух «Let’s do it, Ukraine!». Проект вже став найбільшим соціальним проектом України, завоював велику кількість нагород та відзнак (Effie, Срібний Меркурій, Globe Awards, Green Awards, etc.).

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...