Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС пройшло засідання станційного комітету з культури безпеки
AA

На ЮУАЕС пройшло засідання станційного комітету з культури безпеки

29 грудня 2015 року на Южно-Українській АЕС відбулося чергове засідання станційного комітету з культури безпеки, на якому було розглянуто проект загальностанційної настанови з інструментів запобігання помилкам персоналу.

Розробка представленого на нараді документа стала першою серйозною роботою, виконаною силами цільової робочої групи з культури безпеки та людського чинника, створеної в середині 2015 року. Ії функції - аналітичний і методологічний супровід діяльності комітету. До складу групи увійшли найбільш кваліфіковані співробітники АЕС за напрямками діяльності, що входять до її компетенції. Для забезпечення високої якості проекту загальностанційних настанов, які розробляються, щодо інструментів запобігання помилкам персоналу, її постійний склад було посилено представниками групи технічного керівництва та основних експлуатаційних підрозділів.

До методологічної основи проекту станційних настанов увійшли профільні документи Всесвітньої асоціації операторів, що експлуатують АЕС (ВАО АЕС) «Методи (інструментарій) запобігання помилкам персоналу для працівників» і Міністерства енергетики США «Стандарт DOE. Настанова з поліпшення роботи персоналу: Інструменти поліпшення діяльності окремого працівника, робочих груп і керівників».

- Велику допомогу під час розробки методології ЮУАЕС надала місія технічної підтримки Московського центру ВАО АЕС за темою «Використання інструментів запобігання помилкам персоналу», що пройшла на южно-українському майданчику в середині вересня 2015 року, - підкреслив заступник начальника виробничо-технічної служби Южно-Української атомної електростанції, секретар комітету з культури безпеки Павло Попов. - Вказаний документ є першою фазою проекту з впровадження методології запобігання помилкам персоналу в практику ВП ЮУАЕС. Розглянутий на засіданні комітету проект охоплює всі категорії персоналу. На додаток до нього в першому кварталі 2016 року планується силами групи виконати розробку ще одного документа, який використовуватиметься в роботі керівниками всіх ланок управління.

На думку П. Попова, очікуваним результатом впровадження кращої міжнародної практики в області запобігання помилкам стане підвищення ефективності роботи персоналу станції, забезпечення відповідності системи управління людськими ресурсами ВП ЮУАЕС світовим стандартам в царині менеджменту безпеки і, зрештою, підвищення рівня культури безпеки. Для того, аби основні положення настанов з інструментів запобігання помилкам персоналу донести до кожного працівника підприємства, планується розгорнути широку кампанію з поширення ідей, викладених в документі, відновити плакати, виготовити короткі посібники та брелоки, а також включити до навчального процесу всі його аспекти.

Персонал підрозділів буде максимально задіяний ще на стадії впровадження результатів проекту в практику Южно-Української АЕС. Наприклад, для підготовки наочних посібників планується провести серед структурних підрозділів конкурс плакатів, тематику яких буде присвячено запобіганню помилкам персоналу. Таким чином, підрозділи зможуть взяти активну участь у цьому напрямку діяльності підприємства та самостійно підготувати найбільш ефективні інструкції, що надалі будуть використані в їхній же роботі.

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...