Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Інтелектуальний турнір з атомної енергетики для южноукраїнських старшокласників
AA

Інтелектуальний турнір з атомної енергетики для южноукраїнських старшокласників

22 грудня в інформаційному центрі «Імпульс» ВП «Южно-Українська АЕС» пройшов інтелектуальний турнір для старшокласників, які прослухали курс факультативних занять «Вступ до ядерної енергетики». Ініціатором гри виступив відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУАЕС (ВРГтаЗМІ).

У змаганні на знання атомної енергетики спробували свої сили 13 розумних і талановитих юнаків та дівчат. Поділившись на три команди - «Кактуси», «Юні енергетики» та «Атомні орлята» - вони відповідали на запитання, розробляли емблему команди, змагалися в чіткості та правильності викладу теми.

Слід сказати, що інтелектуальний турнір між слухачами факультативних лекцій у такому форматі проводився вперше. Його тематика була для учнів знайома, оскільки вони відповідали на запитання з прослуханого курсу. Учасники продемонстрували знання, отримані під час факультативних занять від фахівців атомної станції.

Гра охоплювала широкий спектр запитань з ядерної енергетики та діяльності Южно-Українського енергокомплексу: будова та принцип роботи ядерного реактора, забезпечення ядерної і радіаційної безпеки, екологічна ситуація на ЮУАЕС, ділення атомного ядра, ланцюгова реакція, паливний цикл, поводження з радіоактивними відходами тощо.

Пошук правильної відповіді будувався за методом мозкового штурму. Старшокласники грали злагоджено, проявляли витримку, винахідливість, продемонструвавши гарні знання в різних царинах атомної енергетики.

За кількістю зароблених балів за чотири тури гри (16-ть) перше місце завоювала команда «Атомні орлята», отримавши титул «Знавці». У фінальному поєдинку вона випередила «Юних атомників» лише на один бал. Учасників цієї команди нагороджено титулом «Інтелектуали». Третє місце з загальною сумою балів 12-ть і звання «Ерудити» дісталося старшокласникам з «Кактусів».

Усі учасники турніру отримали медалі, пам'ятні подарунки та солодкі призи. Ділячись враженнями, вони зазначили, що задоволені не лише результатами гри, а й, перш за все, тими знаннями, які вони отримали на факультативних заняттях.

- Мені було дуже цікаво відвідувати лекції, тому що я хочу в майбутньому вступати до Національного Одеського політехнічного університету на факультет атомної енергетики та безпосередньо зв'язати своє життя з АЕС. Заняття були цікавими, а екскурсії на атомну станцію, Ташлицьку ГАЕС і Олександрівську ГЕС - захоплюючими. Я дізналася дуже багато нового для себе і, впевнена, що ці знання знадобляться мені в майбутньому, - розповіла учениця 4 школи Христина Малюгова, член команди-переможниці «Атомні орлята».

Курс факультативних занять «Вступ до ядерної енергетики» для учнів старших класів загальноосвітніх шкіл і гімназії Южноукраїнська став уже традиційним. Він є підготовчим етапом конкурсу рефератів «Ядерна енергетика та суспільство», який проходить щороку в квітні. Щотижня, з жовтня по грудень фахівці-атомники знайомлять старшокласників з цікавими та злободенними темами, що стосуються мирного атома. Інтелектуальний турнір став завершенням факультативних занять. Його організатори сподіваються, що надалі гра отримає більшу популярність серед учнів шкіл міста та гімназії, тим самим заклавши підвалини в організацію своєрідного клубу юних знавців атомної енергетики. Аргумент на користь цієї затії найвагоміший: тут зможе проявити себе розумна та талановита молодь.

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...