Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Консолідація зусиль у напрямку допомоги учасникам АТО
AA

Консолідація зусиль у напрямку допомоги учасникам АТО

В рамках проведення Всеукраїнської декади зайнятості для демобілізованих учасників антитерористичної операції та осіб з інвалідністю 02 грудня 2015 року за ініціативи міського центру зайнятості та міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулося засідання «круглого столу» на тему «Соціальний захист учасників АТО», мета якого – координація зусиль усіх зацікавлених сторін, висвітлення найголовніших проблем соціального захисту учасників АТО, надання їм всебічної допомоги щодо психологічної та професійної реабілітації, соціальної адаптації, пошуку роботи та підвищення конкурентоспроможності на ринку праці.

В заході взяли участь директор Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Алла Дизик, директор Южноукраїнського МЦЗ Ольга Ретюнських, начальник Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради Ельвіра Гехад, завідуючий терапевтичним відділенням №1 поліклініки для дорослих СМСЧ №2 Володимир Смирнов, військовий комісар Южноукраїнського міського військового комісаріату Олександр Стоянов, голова громадського об’єднання «Воїни АТО» Віталій Фуколяк та голова Южноукраїнської міської спілки ветеранів та учасників АТО, депутат Южноукраїнської міської ради Руслан Клименко.

До участі у заході також було запрошено 20 демобілізованих учасників АТО та членів їх сімей.

Відкрила захід директор Южноукраїнського міського центра соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Алла Дизик, яка від імені всіх присутніх подякувала хлопцям за мужність, витримку та патріотизм, за героїчний захист нашої країни, можливість жити та працювати під мирним небом.
Присутні на заході детально обговорили низку важливих питань: про виплату одноразової грошової допомоги учасникам АТО і сім’ям загиблих; про пільги учасникам бойових дій та прирівняних до них осіб щодо оплати житлово-комунальних послуг, медичного обслуговування; про отримання земельних ділянок та покращення житлових умов демобілізованих, про державні гарантії щодо зайнятості цієї категорії осіб.

Було наголошено на можливості демобілізованих учасників АТО поправити здоров’я та пройти курс реабілітації в санаторно – курортних закладах. 

Присутнім на заході учасникам АТО були роздані пам’ятки «Дорожня карта демобілізованого військовослужбовця» з корисною для них інформацією.

Формат «круглого столу» дав можливість запрошеним учасникам АТО отримати вичерпні відповіді на поставлені запитання.

Наприкінці заходу голова Южноукраїнської міської спілки ветеранів та учасників АТО Руслан Клименко урочисто вручив присутнім на заході учасникам АТО подяки Голови Миколаївської облдержадміністрації В.І. Мерікова за віддане служіння народу, відстоювання незалежності та територіальної цілісності України.

Висвітлювали захід журналісти КУ «Інформаційне агентство «Контакт».






 

Читайте також

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ!

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

На теперішній час наша громада знаходиться в межах встановлених граничних лімітів споживання електро...

Шановні голови ОСББ та управителі!

Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради

Шановні голови ОСББ та управителі! Якщо є нагальна потреба у завезенні піску в пісочниці на дитяч...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 16.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 16 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...