Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Можливість безпечної експлуатації енергоблока №2 ЮУАЕС до 31 грудня 2025 року Колегією ДІЯРУ визнана обґрунтованою
AA

Можливість безпечної експлуатації енергоблока №2 ЮУАЕС до 31 грудня 2025 року Колегією ДІЯРУ визнана обґрунтованою

7 грудня 2015 року відбулось засідання Колегії Держатомрегулювання, під час якого було розглянуто питання «Про продовження експлуатації енергоблока №2 Южно-Української АЕС у понадпроектний термін за результатами періодичної переоцінки безпеки». У засіданні взяли участь члени Колегії та співробітники Державної інспекції ядерного регулювання України, керівництво експлуатуючої організації ДП «НАЕК «Енергоатом», уповноважені представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України і Міністерства екології та природних ресурсів України, представники Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки (ДНТЦ ЯРБ), Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, ЄБРР, громадських організацій та ЗМІ.

З доповідями виступили генеральний директор ВП «Южно-Українська АЕС» В.А. Лісніченко, заступник директора ДНТЦ ЯРБ В.С. Бойчук, заступник директора Департаменту з питань безпеки ядерних установок Держатомрегулювання В.В. Бугай.  У обговоренні взяли участь члени Колегії та фахівці Держатомрегулювання, представники громадських організацій, Мінприроди, керівники НАЕК «Енергоатом». Було представлено результати публічного громадського обговорення цього питання.

За результатами проведення державної експертизи ядерної та радіаційної безпеки Звіту з періодичної переоцінки безпеки та комплексного інспекційного обстеження енергоблока №2 Южно-Української АЕС члени Колегії констатували, що енергоблок №2 задовольняє вимогам безпеки. Колегія Державної інспекції ядерного регулювання України визнала обґрунтованою можливість безпечної експлуатації енергоблока №2 Южно-Української АЕС до 31 грудня 2025 року.

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 17.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 17 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ!

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

На теперішній час наша громада знаходиться в межах встановлених граничних лімітів споживання електро...

Шановні голови ОСББ та управителі!

Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради

Шановні голови ОСББ та управителі! Якщо є нагальна потреба у завезенні піску в пісочниці на дитяч...