Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До уваги батьків юнаків, які підлягають приписці до призовної дільниці міста Южноукраїнська!
AA

До уваги батьків юнаків, які підлягають приписці до призовної дільниці міста Южноукраїнська!

Приписка громадян до призовних дільниць проводиться відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», вимог постанови Кабінету Міністрів України від 21.03.2002 № 352 «Про затвердження Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом», наказів та директив Міністра оборони і начальника Генерального штабу Збройних Сил.

Приписка до призовних дільниць проводиться з метою взяття громадян на облік, визначення їх кількості, ступеня придатності до військової служби, встановлення рівня освітньої підготовки, здобутої спеціальності і рівня фізичної підготовки. Крім того, у період приписки вивчаються ділові і моральні якості допризовників. 

До призовних дільниць щороку протягом січня - березня приписуються громадяни, яким у рік приписки виповнюється 17 років. Приписка проводиться районними військовими комісаріатами за місцем проживання.

Громадян, які прибувають для проходження приписки, зустрічає черговий по призовній дільниці, який роз'яснює їм правила поведінки на призовній дільниці і веде облік явки за списками.

Начальник другого відділення районного військового комісаріату або помічник районного військового комісара з питань призову (далі - начальник другого відділення районного військового комісаріату) проводить бесіду з кожним допризовником та перевіряє наявність необхідних документів і повноту заповнення технічними працівниками, залученими для роботи на призовних дільницях, облікової картки та особової справи призовника.

При собі мати такі документи:

-паспорт або свідоцтво про народження;
-копію атестата, диплома, свідоцтва чи довідку про освіту;
-довідку про склад сім'ї;
-довідку з місця роботи або навчання із зазначенням: для працюючих - посади, фаху, з якого часу працює; для тих, що навчаються, - курсу чи класу;
-характеристику з місця роботи або навчання;
-чотири фотокартки розміром 3 х 4 см (знімок без головного убору);
-свідоцтва, посвідчення і довідки про одержання спортивних розрядів, про спеціальність, одержану в навчальному закладі ТСО або в професійно-технічному навчальному закладі;
-посвідчення водія автомобіля.

Довідково повідомляємо про перелік документів особової справи:

1. Документ про освіту.
2. Довідка про склад сім'ї.
3. Довідка з місця роботи (навчання).
4. Характеристика з місця навчання (роботи).
5. Лист вивчення призовника.
6. Довідка про рентгенологічне обстеження.
7. Інші документи про стан здоров'я та сімейний стан.
8. Повідомлення органу внутрішніх справ, органів досудового розслідування або суду про здійснення кримінального провадження, органу реєстрації актів цивільного стану громадян про зміну прізвища, імені та по батькові, інші документи, що характеризують особистість призовника. 
9. Копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера.  

 

 

Читайте також

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ!

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

На теперішній час наша громада знаходиться в межах встановлених граничних лімітів споживання електро...

Шановні голови ОСББ та управителі!

Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради

Шановні голови ОСББ та управителі! Якщо є нагальна потреба у завезенні піску в пісочниці на дитяч...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 16.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 16 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...