Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | УВАГА!
AA

УВАГА!

 

В останній час збільшилась кількість випадків шахрайств при яких зловмисники, представляючись по телефону працівниками міліції,вимагають гроші за визволення родичів, яких нібито затримано за скоєння тяжких злочинів.

Мета злочинців – виманити у громадян гроші, які вони повинні, «рятуючи» родича, переказати на певний банківський розрахунок або перевести на названу шахраями сім-карту.

Шановні Громадяни! 

В разі надходження такого телефонного дзвінка:

-         Перш за все, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів;

-         Уточніть, в якому саме відділі міліції знаходиться ваш син або родич, після чого передзвоніть в міліцію (телефон чергової частини «102») і перевірте інформацію, що є у вас.

-         Спробуйте якнайскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося. 

 

 Також збільшилась кількість випадків шахрайств при яких зловмисники під виглядом купівлі товарів у мережі Інтернет, заволодівають реквізитами платіжних карток і здійснюють зняття грошових коштів, які знаходяться на рахунках громадян у тому числі і кредитного ліміту встановленого як додаткова послуга від банків.

ЩОБ НЕ СТАТИ ЖЕРТВОЮ ШАХРАЇВ:

-         Замовте окрему платіжну картку для здійснення будь-яких операцій пов’язаних з купівлею-продажем товарів в мережі Інтернет (без кредитних лімітів та не прив’язану до інших рахунків).

-         Підключить послугу СМС-інформування про операції з Вашим рахунком.

-         Пам’ятайте, що при зарахуванні грошових коштів на Ваш рахунок відправнику потрібно знати тільки номер Вашої карти. Якщо Вам дзвонить особа, яка представляється працівником банку та просить повідомити інформацію про пін-код, коди в СМС-повідомленнях, які приходять на Ваш телефон з банку та необхідні для зарахування коштів на Ваш рахунок – знайте що це ШАХРАЇ, ЯКІ ВЖЕ НАМАГАЮТЬСЯ ЗНЯТИ КОШТИ З ВАШОГО РАХУНКУ.

  При вчиненні відносно вас чи ваших близьких аналогічних шахрайських дій ви можете звернутися за допомогою мережі Інтернет до Управління боротьби з кіберзлочинністю за адресою: www.cybercrime.gov.ua/feedback-ua для швидкого встановлення місцезнаходження шахрая та притягнення його до відповідальності.

 Також звертайтеся до ЧЧ міськвідділу ( тел. 2-54-00 та «102») цілодобово.

Вказану інформацію доведіть до відому родичів, знайомих та близьких.

 

 

 

Читайте також

Чисте довкілля – запорука здорового способу життя

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

В рамках проведення загального екологічного місячника по прибиранню та благоустрою території Южноукр...