Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Дитина чекає на щасливу родину
AA

Дитина чекає на щасливу родину

Сім’я має бути надійним середовищем для розвитку дитини, але, на жаль, це буває не завжди. Тому дітям, які залишилися без батьківського піклування, потрібна інша сім’я, яка б любила, захищала і підтримувала їх.

Є в нашій країні діти, які набувають батьків двічі – народжуючись та за рішенням суду чи виконавчих органів ради.

Щодня до Держаного департаменту з усиновлення та захисту прав дитини в звичайних конвертах надходять десятки анкет про дітей, які втратили батьків. До кожного такого аркушу додається фотокартка, з якої на нас дивляться дитячі очі. Інколи заплакані, інколи сумні, інколи з посмішкою на все обличчя. Всі вони різні, об’єднує їх те, що кожна дитина чекає батьків!

Бажання взяти на виховання дитину, народжену іншими, є ознакою культури і виникає тільки у небайдужих, душевно щедрих людей.

Саме з метою реалізації права дитини на зростання в сімейному оточенні в Україні створені такі форми сімейного виховання як: усиновлення, опіка (піклування), прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу.

Усиновлення – це прийняття в сім’ю дитини на правах рідної, з усіма правами та обов’язками як з боку дорослих, так і з боку дитини.

Опіка (піклування) – встановлюється для забезпечення виховання неповнолітніх дітей, які внаслідок смерті батьків, хвороби батьків або позбавлення їх батьківських прав чи інших причин залишились без батьківського піклування, а також для захисту особистих і майнових прав та інтересів цих дітей.

Прийомна сім’я – сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від 1 до 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

            Шановні дорослі! Якщо ви відчуваєте в собі сили, бажання подарувати нову сім’ю дитині-сироті та дитині, позбавленої батьківського піклування, візьміть дитину у свою родину і хай поповниться дитячим сміхом ваша домівка, хай ростуть вони здоровими та успішними.

            На Ваше тепло, любов та щасливе майбутнє, чекають:  

-  Дмитро (12 років), який перебуває в дитячому будинку-інтернаті, дитина потребує особливої уваги з боку дорослих, у зв’язку з його хворобою;

-  Олександр (16 років), який перебуває в дитячому будинку-інтернаті, дитина потребує особливої уваги з боку дорослих, у зв’язку з його хворобою.  Братів та сестер у Олександра не має;

-   Дар’я (13 років), яка виховується в прийомній сім’ї, дитина  не має братів та сестер.

Ці діти чекають на Вас і на щасливу родину!!!

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 02.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 02 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Зарахування до страхового стажу періоду догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку для розрахунку страхової виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до частини 1 статті 14 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціа...

Чисте довкілля – запорука здорового способу життя

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

В рамках проведення загального екологічного місячника по прибиранню та благоустрою території Южноукр...