Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС стартує другий етап повірки датчиків автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки
AA

На ЮУАЕС стартує другий етап повірки датчиків автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки

11 серпня на Южно-Української АЕС розпочинається другий етап робіт зі щорічної планової повірки* блоків детектування гамма-випромінювання автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО), встановлених на проммайданчику та в населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження АЕС.

Перевірку проводить ДП «Миколаївський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації», для її виконання блоки детектування буде демонтовано та доставлено на майданчик атомної станції.

Процес повірки розділено на два етапи: перший етап був виконаний у червні, другий буде реалізовано до кінця серпня. Це дозволяє здійснювати безперервне спостереження за станом радіаційної обстановки на промисловому майданчику ВП ЮУАЕС та у зоні спостереження атомної станції в період повірки.

Другому етапу повірки підлягають блоки детектування, встановлені в населених пунктах: м. Южноукраїнськ (лабораторія зовнішньої дозиметрії ЮУАЕС), смт Арбузинка, с. Благодатне, с. Агрономія, м. Вознесенськ, смт Доманівка.

У цей же період, відповідно до затвердженого графіка, буде проводитися планова повірка вимірювачів радіаційного фону ВРФ-02, встановлених у населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження АЕС: с. Новоселівка, с. Акмечетські ставки, с. Агрономія, смт Доманівка, с. Полянка, с. Благодатне, с. Костянтинівка, смт Арбузинка, с. Новокрасне, с. Семенівка, промзона ЮУАЕС (відділення №1 28-ї філії Енергодарського теплично-овочевого комбінату ДП «Агроспецсервіс»).

Після проведення повірки блоки детектування буде повернуто на штатні місця, про що буде повідомлено додатково.

 * Повірка - обов'язкова метрологічна процедура, яка проводиться з метою підтвердження достовірності виконуваних вимірювань.

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 02.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 02 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Зарахування до страхового стажу періоду догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку для розрахунку страхової виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до частини 1 статті 14 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціа...

Чисте довкілля – запорука здорового способу життя

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

В рамках проведення загального екологічного місячника по прибиранню та благоустрою території Южноукр...