Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-Український енергокомплекс відвідала громадськість селища Костянтинівка
AA

Южно-Український енергокомплекс відвідала громадськість селища Костянтинівка

24 липня Южно-Український енергокомплекс відвідала делегація смт Костянтинівка та с. Бузьке. Таким чином, відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУАЕС продовжує цикл круглих столів, присвячених питанням продовження терміну експлуатації другого енергоблоку ЮУАЕС. До складу делегації входили працівники селищної ради, медики, підприємці, працівники освіти та комунальної служби.

За традицією, що вже склалася, знайомство з енергокомплексом на Південному Бузі близькі сусіди атомників розпочали з відвідування інформаційно-культурного центру підприємства, повномасштабного тренажера АЕС, а також Олександрівської ГЕС і Ташлицької ГАЕС. Після екскурсії гості взяли участь у зустрічі за круглим столом з фахівцями атомної станції.

Головною темою діалогу з атомниками були питання, що стосуються продовження експлуатації другого енергоблоку АЕС. Фахівці АЕС детально поінформували учасників «круглого столу» про  хід робіт і результати, які буде досягнуто після їх завершення. Проте темами загальної безпеки підприємства та продовження експлуатації атомних енергоблоків діалог не обмежився. Гості традиційно цікавилися фінансуванням програми соціального розвитку регіону, що входить до зони впливу Ташлицької ГАЕС, а також розмірами та розподілом компенсаційних субвенцій за ризик проживання в зоні спостереження атомної станції. Окремим предметом обговорення стало злиття міста-супутника АЕС з громадами Арбузинського району. Костянтинівка та Бузьке (входять до Костянтинівської селищної ради) - в числі населених пунктів, жителі яких добровільно виявили бажання об'єднатися з Южноукраїнськом.

Колектив Южно-Українського енергокомплексу знає, що інформування населення є найголовнішим аспектом довіри громадськості. Тому жодне запитання земляків не залишилося без відповіді. Відкритість і готовність до діалогу - головні складові інформаційно-роз'яснювальної роботи, яка послідовно та цілеспрямовано ведеться колективом атомників для формування об'єктивної громадської думки про роботу та безпечну експлуатацію об'єктів відокремленого підрозділу «Южно-Українська АЕС».

За словами гостей, зустріччю та екскурсією вони залишилися задоволені. Спільну думку висловив фельдшер фельдшерсько-акушерського пункту с. Бузьке Анатолій Хоменко: «Дякуємо за запрошення та за дуже цікаву екскурсію. Ми вдячні вашим фахівцям і довіряємо вам домагатися продовження терміну експлуатації другого енергоблоку». 


 

Читайте також

Оздоровлення дітей з інвалідністю в ОРК «Іскра»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

10 вихованців відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю комунального закладу «Т...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 17.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 17 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ!

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

На теперішній час наша громада знаходиться в межах встановлених граничних лімітів споживання електро...