Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українську АЕС доставлено мобільні насосні установки
AA

На Южно-Українську АЕС доставлено мобільні насосні установки

15 липня на Южно-Українську АЕС надійшли 3 нові мобільні насосні установки КрАЗ-63221 (МНУ-320), тим самим підприємство виконало черговий «постфукусімський» захід, що входить до Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки (К(з)ППБ). Спецавтомобілі виготовив кременчуцький автозавод «АвтоКрАЗ» спільно з українською компанією «Титал» (розробник і виробник пожежних, аварійно-рятувальних автомобілів і устаткування) за замовленням ВП ЮУАЕС.

ДП НАЕК «Енергоатом» послідовно веде діяльність з підвищення безпеки АЕС. У 2011 році Уряд України затвердив діючу сьогодні Комплексну (зведену) програму підвищення рівня безпеки, що враховує і заходи, сформовані на основі уроків аварії на АЕС Фукусіма. Наприклад, обов'язковий комплекс з «постфукусімських» вимог для Южно-Української АЕС передбачає 10 заходів щодо запобігання маловірогідним запроектним режимам внаслідок впливу природного характеру. Нові пересувні насосні пристрої якраз і призначені для запобігання ушкодженню палива під час запроектних аварій з довгостроковим знеструмленням АЕС, шляхом подачі води до найбільш критичних споживачів, таких як парогенератори, басейн витримки відпрацьованого палива та система техводи відповідальних споживачів.

Нові машини відрізняються від насосно-рукавних станцій (НРС-110), які було придбано у 2013 році для енергоблоку №1. Базою МНУ-320 стало шасі підвищеної прохідності колісної форми 6х6. Тактико-технічні характеристики такого шасі дозволяють експлуатувати його в обставинах повного бездоріжжя в різних кліматичних умовах. Цей всюдихід вантажопідйомністю в 21 тонну обладнаний капотом інтегрального типу.

Надбудова, встановлена на автомобіль, є спеціальним захисним контейнером. Його конструкція дає можливість мобільній насосній установці залишатися працездатною під час сейсмічного впливу в 8 балів за шкалою Ріхтера та температурою довкілля від -400С до +500С. Номінальні характеристики спецмашини гарантовано виконуються при атмосферному тиску від 630 до 800 мм ртутного стовпа, при температурі перекачуваної води від +50С до +800С.

- У мобільної насосної установки висока продуктивність: вона здатна закачувати 320 л води за секунду, тоді як НРС - лише 110 л. До того ж вона може функціонувати окремо від машини, - підтверджує технічні характеристики МНУ-320 начальник автоколони №3 автотранспортного господарства (АТГ) ВП ЮУАЕС Павло Гавва, який доставив спецавтомобілі на місце дислокації. - Перед отриманням ми провели планові випробування установок щодо забору води. Вони показали, що техніка відповідає всім вимогам, які висуваються до неї.

Найближчим часом планується провести ряд випробувань установок приймальником і створити спеціалізовану бригаду з обслуговування МНУ-320, що складатиметься з фахівців АТГ і енергоремонтного підрозділу ВП «Южно-Українська АЕС». 

Читайте також

Видача благодійної допомоги сім'ям з дітками до трьох років

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Видача благодійної допомоги сім'ям з дітками до трьох років, які зареєстровані в Южноукраїнсь...

Адміністративні та кримінальні правопорушення, вчинені на території Южноукраїнської МТГ з 06 по 12 травня 2024 року

Відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції

6 травня о 12:38 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що у будинку № 54 по вул. Європейській...

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 10.05.2024 по 16.05.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади надійшло доходів в сумі19 364,8 тис. грн., із них:...

До уваги військовозобов’язаних осіб – мешканців Южноукраїнської міської територіальної громади та внутрішньо-переміщених осіб!

Центр надання адміністративних послуг міста Южноукраїнська

У зв’язку із набранням чинності з 18.05.2024 Закону України «Про внесення змін до деяких...

Оздоровлення дітей з інвалідністю в ОРК «Іскра»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

10 вихованців відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю комунального закладу «Т...