Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Інформація про роботу спостережної комісії при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради за І півріччя 2015 року
AA

Інформація про роботу спостережної комісії при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради за І півріччя 2015 року

При виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради діє спостережна комісія, до складу якої входить 11 осіб - представників органів місцевого самоврядування та громадських організацій. Відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2004 №429 «Про затвердження положень про спостережні комісії та піклувальні ради при спеціальних виховних установах» в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 10.11.2010 листопада 2010 року № 1042 «Про внесення змін до Положення про спостережні комісії».

Спостережна комісія при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради здійснює свою роботу в формі засідань. В першому півріччі 2015 року відповідно до плану роботи проведено 5 засідань спостережної комісії, на яких було розглянуто 11 питань та прийнято 2 постанови. Це - здійснення громадського контролю за поведінкою осіб,  умовно-дострокового звільнених від відбуття покарання, матеріальна допомога, допомога у працевлаштуванні та соціальний супровід осіб, які відбували покарання у вигляді позбавлення волі. Протягом звітного періоду на засіданнях спостережної комісії заслуховували представників Южноукраїнського міського відділу управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївської області та Южноукраїнського міського підрозділу Кривоозерського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України в Миколаївській області з питань профілактики рецидивної злочинності та правопорушень серед осіб, що повернулися з місць позбавлення волі, працевлаштування та роботи з  профілактики злочинності серед осіб засуджених до покарань без позбавлення волі, умовно-дострокове звільнення від відбуття покарання у виді виправних робіт.

З початку 2015 року на обліку спостережної комісії перебувало 15 осіб, умовно-достроково звільнених від відбуття покарання, знято з обліку – 5 осіб, на даний час перебуває – 10 осіб. Облік осіб даної категорії проводиться на підставі звірок з Южноукраїнським міським відділом управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївської області та Южноукраїнським міським підрозділом Кривоозерського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України в Миколаївській області.

Членами спостережної комісії проводиться робота щодо здійснення громадського контролю за поведінкою осіб, звільнених з місць позбавлення волі умовно-достроково, протягом невідбутої частини покарання, шляхом спільного щомісячного інспектування за місцем проживання цих осіб. З метою недопущення вчинення повторних правопорушень та громадського контролю на протязі першого півріччя поточного року інспекторами громадських пунктів охорони порядку було проведено 55 перевірок за місцем мешкання осіб умовно-достроково звільнених від відбуття покарання. В ході перевірок були надані правові консультації, інформаційні послуги щодо працевлаштування, необхідності здійснення флюорографічного обстеження, попереджено  про кримінальну та адміністративну відповідальність. Всім особам надана інформація про види послуг та допомог, які надаються управлінням праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради, Южноукраїнським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, міським центром зайнятості, Южноукраїнської міською організацією Товариства Червоного Хреста України.

За шість місяців 2015 року на громадських пунктах охорони порядку членами спостережної комісії згідно з графіком проведено 6 особистих прийомів громадян, умовно-достроково звільнених від відбуття покарання.

Протягом І півріччя 2015 року Южноукраїнським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надано 93 соціальні послуги 8 неповнолітнім, засуджених до покарань не пов’язаних із позбавленням волі, та 18 соціальних послуг     3 молодим  особам, що звільнилися з місць позбавлення волі. Одній особі сприяли у відновлені соціальних зв’язків, одній особі сприяли у вирішенні житлово-побутових проблем. Проведено 6 профілактичних бесід з неповнолітніми та молоддю, які перебувають в конфлікті з законом.

З початку 2015 року в Южноукраїнському міському центру зайнятості на обліку перебувало 10 осіб звільнених з місць позбавлення волі, звільнених з місць позбавлення волі умовно–достроково - 2 особи. Сім осіб прийняли участь у оплачувальних громадських роботах.  На професійне навчання звільнені з місць позбавлення волі не направлялися. Крім сприяння в пошуку роботи, безробітним громадянам надається профорієнтаційна допомога, пропонується проходження навчання та перенавчання за кошти служби зайнятості.

Управлінням праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради з початку поточного року була надана матеріальна допомога 9 особам, звільненим з місць позбавлення волі на загальну суму 1,8 тис.грн., одну особу забезпечено гарячими обідами.

На офіційному сайті міста Южноукраїнська, у приміщеннях автовокзалу, Державного закладу «Спеціалізована медико-санітарна частина №2 Міністерства охорони здоров'я України», Южноукраїнського міського центру зайнятості розміщена інформація з питань прав і гарантій засуджених осіб, проблем соціальної адаптації осіб, звільнених з місць позбавлення волі. інформаційні буклети, у яких зазначено місце та номери телефонів, де громадяни можуть отримати більш детальну інформацію про послуги та допомоги.

З метою забезпечення діяльності спостережної комісії при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради на принципах гласності, відкритості та прозорості, на її засідання запрошуються представники  Южноукраїнського міського відділу управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївської області, Южноукраїнським міським підрозділом Кривоозерського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України в Миколаївській області, міського центру зайнятості, служби у справах дітей Южноукраїнської міської ради та прокуратури міста Южноукраїнська.

В жовтні 2015 року спостережна комісія при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради припиняє свою роботу в нині діючому складі і запрошує громадські організації міста надавати свої пропозиції до нового складу комісії за адресою: м.Южноукраїнськ, вулиця Дружби Народів, 48 до 01.09.2015.

 

 

Читайте також