Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ЮУАЕС повіряє датчики автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки
AA

ЮУАЕС повіряє датчики автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки

10 червня на Южно-Української АЕС розпочаті роботи з щорічної планової повірки* блоків детектування гамма-випромінювання автоматизованої системи контролю радіаційного обстановки (АСКРО), встановлених на проммайданчику і в населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження АЕС.

Перевірку проводить ДП «Миколаївський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації», і для її виконання блоки детектування демонтуються і доставляються на майданчик атомної станції.

Процес повірки розрахований на 2 місяці і виконується поетапно. Це дозволяє продовжувати безперервне спостереження за станом радіаційної обстановки на промисловому майданчику ВП ЮУАЕС та зоні спостереження атомної станції в період повірки.

Першим етапом повірки стане підтвердження придатності до подальшої експлуатації блоків детектування, встановлених у населених пунктах: м. Южноукраїнськ (СК «Олімп»), Інструментальне виробництво ВП АЕМ, с. Новоселівка, смт Олександрівка, с. Акмечетські ставки, с. Кузнецово, с. Іванівка, с. Костянтинівка та с. Бузьке.

Після проведення повірки блоки детектування повернуть на штатні місця, про що буде повідомлено додатково.

* Повірка - обов'язкова процедура, яка проводиться з метою підтвердження достовірності виконуваних вимірювань. 

Читайте також

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.05.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 10.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 10 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...