Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Командно-штабні навчання на Южно-Українській АЕС
AA

Командно-штабні навчання на Южно-Українській АЕС

14-15 травня на Южно-Українській атомній станції пройшли щорічні планові командно-штабні навчання. Мета заходу - перевірка готовності сил і засобів, які залучаються до забезпечення фізичного захисту підприємства, на випадок загрози терористичного акту, а також порядку їх взаємодії у разі вчинення диверсії.

Навчання проводилися згідно з планом-сценарієм, затвердженим президентом НАЕК «Енергоатом». У них взяли участь керівники та персонал АЕС, командування і особовий склад військової частини, що охороняє атомну станцію, а також представники дирекції НАЕК «Енергоатом», СБУ, МВС, ДСНС і міського виконавчого комітету Южноукраїнська.

План заходу налічував 2 етапи. Перший - теоретичну частину - учасники навчань відпрацювали у кризовому центрі ЮУАЕС 14 травня. Під час другого етапу (15 травня)  було здійснено практичну перевірку готовності сил і засобів, на які покладено завдання забезпечення фізичного захисту та охорони об'єкту.

За словами заступника генерального директора ВП ЮУАЕС з фіззахисту та режиму Івана Жебета, відмінною рисою нинішніх навчань було те, що сценарій уперше передбачав наявність не лише зовнішніх, а й внутрішніх порушників, які вчинили (УМОВНО ЗА ТРЕНУВАННЯМ) правопорушення відносно групи персоналу, і дії яких створили загрозу для безпечної експлуатації одного з енергоблоків.

Підбиваючи підсумки заходу, І. Жебет повідомив: «Учасники навчань з поставленим завданням впоралися. Продемонстровано злагодженість дій і практичні навички, необхідні для організації та виконання заходів з протидії терористичним загрозам».

Заступника генерального директора ЮУАЕС підтримав начальник відділу з протидії загрозам ядерного тероризму Дирекції з фізичного захисту НАЕК «Енергоатом» Ігор Куницький (у перебігу навчань виступав у ролі посередника): «Проведені навчання показали готовність сил і засобів, задіяних у охороні та захисті АЕС, протистояти сучасним загрозам. Враховуючи ситуацію, що склалася сьогодні на Сході України, ми і в майбутньому відпрацьовуватимемо ці питання, а також надаватимемо пропозиції регулюючим органам і органам управління щодо внесення відповідних змін і доповнень до нормативно-правових документів України, які дозволять нам планувати свою роботу з протидії нападам порушників на наші ядерні установки».

 

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...