Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южноукраїнськ відсвяткував День Перемоги
AA

Южноукраїнськ відсвяткував День Перемоги

За традицією, у ці святкові дні в місті атомників вшановують ветеранів Другої світової війни. Напередодні Дня Перемоги генеральний директор Южно-Українського енергокомплексу Володимир Лісніченко та голова профкому підприємства Володимир Лещотний зустрілися з учасниками бойових дій, що проживають нині в місті-супутнику АЕС, Миколою Сонченком, Михайлом Нестеруком і Вірою Краснухою. Враховуючи вік і стан здоров'я ветеранів, керівники ВП ЮУАЕС відвідали їх удома, передавши поздоровлення, благодійну допомогу та гарячий привіт від колективу атомників.

8 травня усіх ветеранів міста та його жителів з Днем Перемоги вітали творчі колективи Палацу культури «Енергетик» ВП ЮУАЕС. 9 травня в Южноукраїнську відбулися традиційний святковий парад і мітинг на Меморіальному комплексі захисникам вітчизни. Під час урочистого мітингу, присвяченого Дню Перемоги, колишньому працівникові атомної станції Миколі Дмитровичу Сонченку було вручено нагрудний знак «Почесний працівник атомної енергетики». 9 травня йому, останньому з нині живих учасників бойових дій, що працювали на ЮУАЕС, виповнилося 90 років.

Слід сказати, що колектив енергокомплексу пам'ятає та піклується про ветеранів не лише у святкові дні. З 2010 року на підприємстві триває добродійна акція «Ветеран» зі збору коштів для організації ветеранів війни, праці та Збройних Сил. У її рамках кожен охочий щомісяця перераховує певну суму зі своєї заробітної платні на спеціальний рахунок міської Ради ветеранів. Лише минулого року загальна сума допомоги атомників склала 331 тис. грн. За перший квартал цього року вже перераховано 70 тис. добровільних пожертв.

Особливістю нинішнього свята було те, що цього дня не лише згадували сивочолих ветеранів Другої світової, які звільняли Україну 70 років тому, а й ішла мова про те, що сьогодні незалежність та суверенітет держави знову доводиться захищати зі зброєю в руках. Головним побажанням у цей святковий день у місті атомників було побажання МИРУ В УКРАЇНІ!

генеральний директор ВП ЮУАЕС Володимир Лісніченко вручає нагрудний знак  Миколі Сонченку  

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...