Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Оздоровлення учасників антитерористичної операції
AA

Оздоровлення учасників антитерористичної операції

З метою вирішення питання оздоровлення постраждалих учасників антитерористичної операції, забезпечення їх санаторно-курортним лікуванням здійснюється з державного та обласного бюджетів відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31.03.15 №200.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України з державного бюджету забезпечуються особи безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів згідно з медичними рекомендаціями в порядку черговості в міру надходження путівок:

1) учасники бойових дій — щороку строком на 18—21 день;

2) інваліди війни — позачергово щороку строком на 18—21 день;

3) інваліди із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) — відповідно до медичних рекомендацій, з них:

I та II груп — до санаторіїв спінального профілю з лікуванням строком на 35 днів;

III групи — до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 18—21 день.

У разі коли особа має право на забезпечення путівкою за кількома законами, їй надається право вибору в забезпеченні путівкою за одним із них.

Для одержання путівки особи повинні перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання.

Для взяття на облік особа чи її законний представник подає заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о, копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни та документ, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

За рахунок обласної субвенції  мають право на відпочинок  (з надання оздоровчих послуг) інваліди та поранені з числа демобілізованих учасників бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції, що зареєстровані та проживають на території міста Южноукраїнська

Право на отримання санаторно-курортної путівки визначається на підставі довідки військкомату про участь в антитерористичній операції, копії посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни, копії довідки МСЕК про встановлення групи інвалідності із зазначенням причини інвалідності, пов’язаної з виконанням обов’язків військової служби в зоні антитерористичній операції, медичної довідки про поранення, отримані під час виконання обов’язків військової служби в зоні антитерористичній операції, паспорту та ідентифікаційного коду.

Строк перебування інвалідів та поранених з числа демобілізованих учасників бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції на базі відпочинку, у санаторно-курортному закладі, становить не більше 12 календарних днів.

Більш  детальну  інформацію можна отримати в управлінні праці та соціального захисту  населення   Южноукраїнської  міської   ради, кабінет № 5  або за  телефоном  2-02-16.

 

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...