Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відбулась щорічна акція освітян міста «Зробимо Южноукраїнськ чистим!»
AA

Відбулась щорічна акція освітян міста «Зробимо Южноукраїнськ чистим!»

 25 квітня, в рамках Всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою!» (letsoloit.org.ua); відбулась щорічна акція освітян міста «Зробимо Южноукраїнськ чистим!». Всеукраїнська Акція була започаткована, як складова Всесвітнього руху «Let`s Do it, World!», у 2011 році і до 2015 року об’єднала в своїх рядах понад 1000 населених пунктів  та понад 200000 учасників.

Цього теплого, сонячного дня освітяни міста, як і в попередні роки, вийшли на прибирання території від дитячого містечка  та телевежі мобільного оператора, вздовж Меморіального комплексу.

Перед початком робіт відбулось урочисте відкриття Акції; з вітальним словом виступив начальник управління освіти Юрій Сінчук та представник  Всеукраїнської Акції в нашому місті Роман Яворський.

Виступаючі привітали учасників освітянської акції, подякували за небайдужість, довели до відома статистику екологічних акцій в масштабах України та світу.

Юрій Михайлович розповів, що робота освітян в цьому напрямку не обмежується тільки прибиранням, а має більш  широкий спектр діяльності і, як доказ, були вручені грамоти і подяки найактивнішим дітям, слухачам секцій Малої академії наук, які готували і захищали свої наукові проекти на екологічну тематику, як в обласному центрі так і в м. Києві. Були відзначені: Брятко Анастасія – ЮЗШ №1, Фендик Анна – Гімназія №1, Савченко Катерина – ЮЗШ №2, Адаменко Максим – ЮЗШ №1.

Крім того очільник освітян нагадав, що  ними колегіально було прийнято 3 роки потому рішення, що до цієї акції кожний працівник галузі освіта  та усі діти  5-11 класів  загальноосвітніх закладів,  роблять символічний фінансовий внесок в розмірі 10 коп.  на вирішення інших проблемних питань в нашому місті, а тому символічний акційний пакет із 586 грн 85 коп. на сцені був переданий Юрієм Михайловичем Роману Яворському.

В цілому ж в Акції прийняли участь 308 освітян що складає понад  20 % від усіх працюючих і відповідає  раніше прийнятим домовленостям. А за час  прибирання Южноукраїнськ став чистішим на 10м3 сухостою та 83  пакети різноманітного сміття.

От же, готуємось до Акції «Зробимо Южноукраїнськ чистим – 2016!»

 

 

Читайте також

З Днем Матері!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

12 травня в Україні  відзначають одне з найзворушливіших свят – ДЕНЬ МАТЕРІ.  Це...

Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради

Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради

10.05.2024 під головуванням міського голови Валерія ОНУФРІЄНКА відбулося чергове засідання комісії з...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.05.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...