Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Пройшов місячник боротьби з туберкульозом
AA

Пройшов місячник боротьби з туберкульозом

Враховуючи актуальність захворювання на туберкульоз, щорічно в СМСЧ № 2 проводиться місячник по боротьбі з цією недугою. Основна мета місячника – довести до населення в різноманітних формах інформацію по профілактиці туберкульозу, особливостях проявів цього захворювання, шляхах передачі і заходах боротьби з цією інфекцією.

В рамках місячника боротьби з туберкульозом, що цього року був оголошений з 16 березня до 16 квітня в м. Южноукраїнську були проведені різноманітні заходи: засідання імунної комісії, де проводилася роз`яснювальна робота з батьками, що відмовляються від щеплень та туберкулінодіагностики; засідання інфекційної комісії щодо аналізу якості виконання заходів протидії туберкульозу в СМСЧ № 2 за 2014 р.; опублікована стаття лікаря-фтизіатра в ЗМІ; були прочитані лекції для безробітних в міському центрі зайнятості та в міському центрі «Турбота» щодо профілактики туберкульозу; відбувся виступ по телебаченню завідувача поліклініки для дорослих та лікаря-фтизіатра Філіпової Н.В; лікарями прочитані лекції в дитячих колективах серед дітей та їх батьків на тему ранньої діагностики та профілактики туберкульозу у дітей, особлива увага приділялася значенню туберкулінодіагностики у виявленні туберкульозу та інфікованості мікобактеріями серед дитячого населення, пропаганді формування здорового способу життя.

В дошкільних навчальних закладах та школах міста Южноукраїнська увагу дітей, вихователів та батьків привертали яскраві санбюлетені, що були намальовані медичними працівниками цих закладів.

 

Читайте також

З Днем Матері!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

12 травня в Україні  відзначають одне з найзворушливіших свят – ДЕНЬ МАТЕРІ.  Це...

Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради

Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради

10.05.2024 під головуванням міського голови Валерія ОНУФРІЄНКА відбулося чергове засідання комісії з...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.05.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...