Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Нам є чим пишатись!
AA

Нам є чим пишатись!

14 квітня в рамках співпраці обласного інституту післядипломної педагогічної освіти і Миколаївської ОДТРК «Телеканал Миколаїв» освітяни міста були запрошені на прямий ефір з питань патріотичного виховання підростаючого покоління. Даний напрямок, як складова усієї виховної роботи  є одним із непростих і, тема патріотичного виховання – це та тема, про яку багато говорять, до якої підвищують вимоги, очікують певні результати.

Під час прямого ефіру «Освіта» Южноукраїнська була представлена начальником управління освіти Сінчуком Ю.М., його заступником Пузирем О.М. та членом учнівського муніципалітету, президентом школи №3 Акуленком Олександром. 

В ході передачі телеглядачі мали змогу ознайомитись із структурою освіти в нашому місті, системою організації і проведення  виховної роботи, патріотичного виховання, як її складової, взаємозв’язком учнів і педагогів у спільній діяльності. Увага була акцентована на тому, що більшість заходів патріотичного спрямування організовується і проводиться за спільною домовленістю дітей, адміністрації закладів та працівників управління освіти. Мешканці області мали можливість почути про такі заходи, які стали в місті традиційними, як зустрічі з ветеранами Великої вітчизняної війни, учасниками бойових дій та інших військових конфліктів в інших державах, героїв – воїнів учасників АТО. Особливо популярними в останні роки стали: Конкурс любителів графіті «Мій світ», фестиваль країн світу, конкурс творчих проектів «Влада – це Я», різноманітні флеш-моби, благодійна Акція «Дзвони наших сердець» та співпраця благодійного фонду «XXI століття» з іншими благодійними фондами і громадськими організаціями: «Мирне небо», «Миротворець», «Червоний хрест». Був зроблений акцент на навчальну діяльність, викладання предмету «Захист Вітчизни», відновлення працездатності тирів в школах. Не менш важливим був визначений напрямок діяльності позашкільних закладів, які несуть в своїй роботі потужний потенціал патріотичного виховання.

Відповідну виховну функцію відіграє і робота по здійсненню видавничої діяльності, в матеріалах якої міститься місцевий матеріал, який активно використовується на класних годинах, інших виховних заходах. В цих виданнях діти можуть зустріти прізвища відомих в місті людей, своїх сусідів, вчителів, дідусів, тат і мам: «Ми йшли до Перемоги», «Там де багато тепла», «Майбутнє не можливе без минулого»; видання над якими продовжується пошукова робота дітей на даному етапі: «Перлини нашого міста», «Южноукраїнськ. Хоробрі серця». І, звичайно, апогеєм у розмові під час ефіру стала демонстрація відео сюжету  з телепрограми «Новини Южноукраїнська» про щоденну промову патріотичного вислову. Це дійсно заслуговує на увагу, так як нічого подібного в інших закладах Миколаївщини немає.

 Гостям від нашого міста було приємно, що і ведуча і інші спеціалісти, шо були поряд з ними під час ефіру визначили мешканців міста Южноукраїнськ, і дітей і дорослих, як одну єдину родину, яка працює на єдиний результат.

 

 

Читайте також

З Днем Матері!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

12 травня в Україні  відзначають одне з найзворушливіших свят – ДЕНЬ МАТЕРІ.  Це...

Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради

Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради

10.05.2024 під головуванням міського голови Валерія ОНУФРІЄНКА відбулося чергове засідання комісії з...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.05.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...