Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Ремонтники ЮУАЕС підбивають підсумки ремонтної кампанії
AA

Ремонтники ЮУАЕС підбивають підсумки ремонтної кампанії

Із закінченням планово-попереджувального ремонту (ППР) енергоблоку №3 на Южно-Українській АЕС  завершилася ремонтна кампанія 2014 року. Однією з її особливостей був перехід ППР третього блоку з 2014 року на 2015-й: стартувавши 8 грудня минулого року, він завершився 2 квітня поточного. При цьому заплановані роботи вдалося виконати на 3,6 доби раніше встановленого терміну. Заступник головного інженера ВП ЮУАЕС з ремонту Анатолій Ілатовський вважає це черговою трудовою перемогою колективу: «Досягти скорочення наміченого графіка вдалося завдяки злагодженій роботі всіх цехів і служб, задіяних в  ремонтному та реконструктивному процесах».

Слід зазначити, що ремонтні терміни без втрати якості було скорочено на всіх блоках ЮУАЕС: ППР першого завершено на 2,4 доби раніше графіка, другого, - на  5,5 діб і третього, як вже було сказано, - на 3,6 доби. В цілому ремонтну кампанію 2014 року вдалося скоротити на 11 діб. Кожна година роботи блоку Южно-Української АЕС на номінальній потужності забезпечує виробіток 1 млн кВт-год., отже, зусиллями южно-українських атомників за рахунок скорочення ремонтної кампанії було додатково вироблено понад 250 млн кВт-год. електричної енергії.

Повертаючись до ППР блоку №3, А.Ілатовський зазначає, що в його перебігу було виконано унікальні роботи з ремонту двох 111-х кільцевих стиків парогенераторів. «Ніхто подібної роботи в таких обсягах на українських АЕС до нас не робив, - повідомляє заступник головного інженера з ремонту. - Довжина стику - більше 4 метрів, глибина - 72 мм. Ці стики на першому та третьому парогенераторах укругову повністю вирізані та заварені з супровідними підігріванням, термовідпуском і іншими необхідними процедурами».

У процесі  ремонту на третьому блоці реалізовано 8 реконструктивних робіт. Особливе місце серед них посідає реконструкція машини, призначеної для перевантаження ядерного палива. Позитивні результати цієї роботи вже підтверджено: завантаження активної зони, що складається на блоці №3 з тепловиділяючих збірок двох виробників (російської компанії «ТВЕЛ» і транснаціональної компанії «Westinghouse»), пройшло без істотних зауважень.  

Попереду в южно-українських ремонтників не менш відповідальний і напружений період. 10 травня стартує ремонтна кампанія на енергоблоці №2. У її перебігу буде продовжено системну цілеспрямовану роботу з підготовки другого «мільйонника» до надпроектної експлуатації. У числі найважливіших ремонтних і реконструктивних процесів Анатолій Ілатовський називає масштабні роботи на електротехнічному обладнанні, ремонт головного роз'єму реактора, заміну першої частини (один борт) конденсатора та ін. У процесі ремонту буде задіяно близько 2 тис. фахівців ВП ЮУАЕС, інших підрозділів компанії «Енергоатом», а також низки підрядних організацій.

 

Читайте також

Про соціальні виплати

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради інформує територіальну громаду...

Перелік вакантних посад, які за інформацією роботодавців, наявні в м.Южноукраїнську станом на 13.05.2024:

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості надає перел...

До Дня Європи

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбувся тематичний показ пізнавального мультфіль...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 13.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 13 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...