Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 04.03.2015 № 105
AA

Набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 04.03.2015 № 105

Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради  повідомляє, що набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 04.03.2015 № 105 «Про затвердження Порядку виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий   період».

Бюджетні кошти спрямовуються підприємствам, установам, організаціям на компенсацію витрат на виплату середнього заробітку працівникам, які працювали на таких підприємствах, в установах, організаціях на час призову на військову службу, не більше одного року (далі - компенсація).                                                                           

Для виплати компенсації підприємство, установа або організація подає щомісяця до 15 числа управлінню соціального захисту населення звіт про фактичні витрати на виплату середнього заробітку працівникам згідно з додатком 1, погоджений районним (міським) військовим комісаріатом, який здійснював призов працівника на військову службу, в частині підтвердження призову та проходження військової служби, для подання до 19 числа їх копій, а також зведених звітів про фактичні витрати на виплату середнього заробітку працівникам згідно з додатком 2. Департамент  соціального захисту населення щомісяця до 23 числа подає відомості про загальний обсяг фактичних витрат на виплату середнього заробітку працівникам згідно з додатком 3  Мінсоцполітики для спрямування їм бюджетних коштів, що спрямовуються управлінню соціального захисту населення для перерахування підприємствам, установам, організаціям.

Обчислення середнього заробітку працівників здійснюється відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1995 р. № 100 (ЗП України, 1995 р., № 4,ст.111).  

Виплата компенсації проводиться підприємствами, установами, організаціями у строки, визначені статтею 115 Кодексу законів про працю України.                                                                                                        

В Додатку 3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» від 28.12.2014 р. № 80-VIII передбачено код програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету 2501350 «Компенсація підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період» за яким розмір бюджетних призначень встановлено у сумі 1,79 млрд.грн.

Компенсація здійснюється за 2015 рік за рахунок коштів, передбачених у Державному бюджеті України.

Перші звіти за січень, лютий, березень 2015 року підприємства подають до 15 квітня поточного року.

 

Читайте також

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого стрільця 1 десан...

З Днем Матері!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

12 травня в Україні  відзначають одне з найзворушливіших свят – ДЕНЬ МАТЕРІ.  Це...

Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради

Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради

10.05.2024 під головуванням міського голови Валерія ОНУФРІЄНКА відбулося чергове засідання комісії з...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.05.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...