Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відбулося засідання координаційного комітету сприяння зайнятості населення
AA

Відбулося засідання координаційного комітету сприяння зайнятості населення

Днями в залі засідань міськвиконкому м. Южноукраїнська відбулося засідання координаційного комітету сприяння зайнятості населення, на якому розглядалися питання стану ринку праці, використання коштів Фонду у 2014 році, виконання Програми зайнятості населення міста Южноукраїнська. Також на розгляд комітету було винесено питання організації роботи з особами, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО.

В засіданні взяли участь представники органів влади, профспілок, роботодавців та міського центру зайнятості. Враховуючи актуальність питання внутрішньо переміщених осіб, важливою стала присутність голови Южноукраїнської міської організації Товариства Червоного Хреста  Людмили Черешні.

Директор Южноукраїнського МЦЗ Ольга Ретюнських доповіла про стан ринку праці, наголосила, що за сприянням служби зайнятості комплекс соціальних послуг та матеріального забезпечення у 2014 році отримали 2935 осіб, не зайнятих трудовою діяльністю. Статус безробітного мала 2 151 особа. За повідомленням роботодавців міста Южноукраїнська кількість вільних робочих місць та вакантних посад у 2014 році становила 1019 одиниць, працевлаштовано    849 осіб.

Олена Філонова доповіла, що формування ринку праці міста відбувалося за рахунок збереження та оновлення існуючих і створення нових робочих місць у всіх галузях економіки. Програмою зайнятості передбачалося створення 340 робочих місць. Фактично було створено 454 робочих місця, що складає 133,5% від передбачених Програмою зайнятості показників. В галузях економіки на підприємствах, установах та організаціях створено 200 робочих місць, фізичними особами – підприємцями – 254 робочих місця.

Доповідачі детально зупинилися  на причинах невиконання деяких показників, особливу увагу приділивши працевлаштуванню осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Одночасно Ольга Ретюнських зазначила, що річні показники по працевлаштуванню безробітних  виконані на 99,6%, охопленню профпідготовкою, перепідготовкою та підвищенням кваліфікації безробітних – на 108,9%, залученню до громадських робіт – на 105,6%, працевлаштуванню шляхом надання компенсації єдиного внеску роботодавцям – на 100%.

Особлива увага була приділена питанню організації роботи з внутрішньо переміщеними особами. Доповідач Олена Філонова  зазначила, що робота з ВПО ведеться відповідно до  постанов КМУ  від 01.10.2014 № 505 та № 509, висвітлила основні питання Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», метою якого є вирішення невідкладних питань відносно обліку та життєзабезпечення осіб в нових умовах проживання, спрощення порядку їх тимчасової реєстрації, удосконалення порядку соціального забезпечення таких осіб.

Присутнім було наголошено, що Постановою КМУ від 04.03.2015 № 79 внесено зміни до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення АТО, у зв’язку з чим, починаючи з 18.03.2015, довідка не є дійсною без проставлення на її зворотному боці відмітки Державної міграційної служби про реєстрацію місця проживання особи.

Продовжуючи тему, Ольга Ретюнських доповіла про створення мобільної групи під керівництвом заступника директора із залученням голів громадських організацій міста для комплексного вирішення питань працевлаштування ВПО та про забезпечення чергування працівників центру зайнятості безпосередньо в УП та СЗН з метою проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів з переселенцями в виїзному режимі.

Людмила Черешня розповіла, що працівники Червоного Хреста систематично надають переселенцям гуманітарну допомогу і предмети першої необхідності, опікуються родинами, які залишились тимчасово без власної домівки, і, звичайно, допомагають дітям, які у свій юний вік вже побачили стільки болю та страждання.

По кожному із розглянутих питань учасниками заходу були підведені підсумки  та надані свої пропозиції.

 

Читайте також

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого стрільця 1 десан...

З Днем Матері!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

12 травня в Україні  відзначають одне з найзворушливіших свят – ДЕНЬ МАТЕРІ.  Це...

Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради

Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради

10.05.2024 під головуванням міського голови Валерія ОНУФРІЄНКА відбулося чергове засідання комісії з...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.05.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...