Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Справжній педагог повинен працювати на майбутнє
AA

Справжній педагог повинен працювати на майбутнє

Сьогодні у нашому суспільстві виникла нагальна потреба  у творчих, діяльних і обдарованих, інтелектуально й духовно розвинених громадянах. Проблема творчості стала  досить актуальною і необхідною умовою існування. А її прояви доступні небагатьом обраним геніям людства.    Учителі  української мови та літератури  м. Южноукраїнська   спрямовують свою роботу  на формування саме  творчої особистості. Тому 18 березня 2015 року на базі Южноукраїнської гімназії №1 та загальноосвітньої школи №3 відбувся міжрайонний семінар з проблеми «Акмеологічний підхід до формування творчої особистості учня на уроках української мови і літератури».

Метою семінару було ознайомлення з системою роботи вчителів щодо формування творчої особистості учнів на уроках української мови і літератури, пошук шляхів модернізації навчально-виховного процесу за рахунок впровадження прогресивних інноваційних методик і технологій навчання  як умови самовдосконалення вчителя і самореалізації учня, ознайомлення з основними формами і методами акме-технологій.

У роботі заходу  взяли  участь: заступник начальника управління освіти  Олег Пузир, який доповів про  створення умов для розвитку творчого потенціалу педагогічних працівників міста; завідувач методичним кабінетом Любов Маленька висвітлила питання щодо впровадження інноваційних форм навчання педагогів, які є запорукою успішного впровадження основних ідей Державного стандарту; методист методичного кабінету Вікторія Антонюк виступила з доповіддю  «Сучасний урок – спільна творчість учителя і учнів - шлях до вершин майстерності і пізнання».

У рамках семінару гості з м. Вознесенська, Вознесенського району, м. Первомайська, Первомайського району, Доманівського району  відвідали урок  літератури рідного краю (гімназія №1, учитель Аліна Куковицька), позакласний захід - «Тарас Шевченко і наш край - рідна Миколаївщина» (школа №3, учителі Світлана Чернега, Олена Кабанець), а також стали учасниками засідання методичної комісії вчителів української філології з теми «Акмеологічний підхід до формування творчої особистості учнів на уроках» (школа №3, учитель Олена  Малік). 

На згадку про проведений захід учителі – словесники подарували гостям «Збірник диктантів з української мови», укладений спільним зусиллями, який відповідає  програмовим вимогам та містить тексти, пов’язані з історією рідного краю, України, відродженням духовності українського народу.

 

 

Читайте також

З Днем Матері!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

12 травня в Україні  відзначають одне з найзворушливіших свят – ДЕНЬ МАТЕРІ.  Це...

Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради

Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради

10.05.2024 під головуванням міського голови Валерія ОНУФРІЄНКА відбулося чергове засідання комісії з...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.05.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...