Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Представництво інтересів громадян прокуратурою міста
AA

Представництво інтересів громадян прокуратурою міста

Відповідно до статті 121 Конституції України на органи прокуратури покладено здійснення представництва інтересів громадян в суді у випадках, визначених законом. Тобто, представництво прокуратурою інтересів громадян в суді є самостійною конституційною функцією, яка ґрунтується безпосередньо на нормі Конституції України та здійснюється органом, який не має свого інтересу і завжди виступає на варті законності.

Захист прав громадян на оплату праці, соціальне і пенсійне забезпечення визначено пріоритетними напрямками прокурорської діяльності.

Згідно зі ст. 361  Закону України "Про прокуратуру", представництво прокуратурою інтересів громадянина в суді полягає у здійсненні прокурорами від імені держави процесуальних та інших дій, спрямованих на захист у суді інтересів громадянина або держави у випадках, передбачених законом. Підставою представництва в суді інтересів громадянина є його неспроможність через фізичний стан, недосягнення  повноліття, похилий вік, недієздатність самостійно захистити свої порушені чи оспорювані права або реалізувати процесуальні повноваження.

З метою представництва громадянина прокурор має право звернутись до суду з позовами (заявами, поданнями), вступати у справу, порушену за позовами (заявами, поданнями) інших осіб на будь-якому етапі розгляду, ініціювати перегляд судових рішень, брати участь у розгляді справ.

Таким чином, у разі відсутності можливості самостійно захистити свої законні права чи інтереси або реалізувати процесуальні повноваження, Ви можете з метою представництва інтересів в суді звернутися до прокуратури міста Южноукраїнська, що знаходиться за адресою: м.Южноукраїнськ, вул.Миру, 11.

 

Читайте також