Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Засідання "круглого столу" з питань зайнятості неповнолітніх
AA

Засідання "круглого столу" з питань зайнятості неповнолітніх

  Днями в залі засідань виконавчого комітету м. Южноукраїнська за ініціативою міського центру зайнятості відбувся «круглий стіл» на тему «Зайнятість неповнолітніх, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування». Діалог був спрямований на обговорення особливостей роботи з неповнолітніми особами, вирішення проблемних питань їх зайнятості, обмін інформацією про стан та перспективи співпраці кожної  із сторін соціального партнерства.

 

У заході взяли участь заступник міського голови Нікітіна Я.О., начальник управління праці та соціального захисту населення Гехад Е.Е., директор Южноукраїнського МЦЗ Ретюнських О.С.,директор міського центра соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Дизик А.А., начальник управління молоді, спорту та культури Захарко Н.Г., заступник директора з навчально-виробничої роботи ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей» Чернієнко Н.І., головний спеціаліст відділу дошкільної, середньої та позашкільної освіти Управління освіти Южноукраїнської міської ради Осадчук О.О.

 

Директор Южноукраїнського МЦЗ  Ретюнських О.С. поінформувала присутніх про напрямки роботи міського центру зайнятості з неповнолітніми, про надання їм правової допомоги з  питань  працевлаштування, запровадження Карти супроводу неповнолітньої особи.

Було наголошено на участі спеціалістів центру зайнятості у формуванні мотивації до ефективного вибору професії, підвищенні обізнаності молоді про актуальні та перспективні професії, навчальні заклади, ринок праці через проведення ярмарків професій, профорієнтаційних уроків, заходу «Ярмарок майбутніх професій», днів відкритих дверей та інших заходів. Доповідач зазначила, що протягом 2014 року  різноманітні профорієнтаційні послуги отримали близько 2 900 випускників шкіл та осіб з числа учнівської молоді, з них 14 -  учні-інваліди.

Йшлося також про можливості служби зайнятості щодо організації професійного навчання, стажування студентів вищих та учнів професійно – технічних навчальних закладів за професією (спеціальністю), за якою здобувається освіта, у вільний від навчання стаж.

Акцентувалася увага на правових аспектах працевлаштування неповнолітніх громадян.

Заступник директора з навчально-виробничої роботи ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей» Чернієнко Н.І. доповіла про проведену роботу щодо працевлаштування випускників ліцею 2014 року з числа дітей – сиріт, за результатами якої були працевлаштовані 3 дитини, 2 – продовжили навчання у вишах.

Начальник управління молоді, спорту та культури Захарко Н.Г. поінформувала учасників «круглого столу» про порядок організації оплачуваних громадських робіт для підлітків під час літніх канікул та у вільний від навчання час, які проводяться на виконання міської Програми «Молоде покоління Южноукраїнська».

Учасники заходу обговорили перспективи практичної взаємодії щодо вирішення проблемних питань зайнятості неповнолітніх, дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, визначили необхідність постійного та ретельного моніторингу. Присутні дійшли згоди, що на ринку праці зростає попит на кваліфікованих робітників, у зв’язку з чим першочерговим завданням у роботі з неповнолітніми має бути їх професійна орієнтація та допомога в активізації власних зусиль на здобуття професійної освіти.

 

 

Читайте також