Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До уваги суб’єктів, які займаються вирощуванням або забоєм сільськогосподарських тварин
AA

До уваги суб’єктів, які займаються вирощуванням або забоєм сільськогосподарських тварин

З 1 січня 2015 року набирає чинності вимога ст. 33 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів», відповідно до якої передбачається введення нових правил забою сільськогосподарсих тварин. Відтак забороняється здійснювати забій парнокопитних та інших копитних, а також забій свійської птиці та кролів в обсягах, що перевищує 5 голів на день, не на бійні, що має експлуатаційний дозвіл і зареєстрований ветеринарною службою.

Крім того, відповідно до ст. 35 вищевказаного закону з 1 січня 2015 року забороняється реалізація та обіг необробленого молока та сиру домашнього виробництва, а також туш парнокопитних та інших копитних подвірного забою на агропромислових ринках.

Також слід відмітити, що цілі туші свійської птиці, кроликів та малих диких тварин, риба, мед, яйця і рослинні продукти можуть продаватись на агропромислових ринках за умови їх перевірки на придатність для споживання людиною перед їх продажем. Власник таких туш зобов'язаний надати їх для  дослідження у державну  лабораторію ветеринарно-санітарної експертизи на агропромисловому ринку. Ця лабораторія проводить дослідження зазначених харчових  продуктів щодо їх придатності для споживання людиною згідно з відповідними зводами правил.

Власники рослинних продуктів, призначених для продажу на ринках міста, зобов'язані надати ці  продукти для дослідження в державну лабораторію ветеринарно-санітарної експертизи на відповідному агропромисловому ринку, для дослідження на придатність для споживання людиною. Усі перевірені продукти рослинного походження повинні підтверджуватись відповідним сертифікатом лабораторії.

 
 

                                                            

Читайте також

Видача благодійної допомоги сім'ям з дітками до трьох років

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Видача благодійної допомоги сім'ям з дітками до трьох років, які зареєстровані в Южноукраїнсь...

Адміністративні та кримінальні правопорушення, вчинені на території Южноукраїнської МТГ з 06 по 12 травня 2024 року

Відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції

6 травня о 12:38 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що у будинку № 54 по вул. Європейській...

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 10.05.2024 по 16.05.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади надійшло доходів в сумі19 364,8 тис. грн., із них:...

До уваги військовозобов’язаних осіб – мешканців Южноукраїнської міської територіальної громади та внутрішньо-переміщених осіб!

Центр надання адміністративних послуг міста Южноукраїнська

У зв’язку із набранням чинності з 18.05.2024 Закону України «Про внесення змін до деяких...